Senator USR: Guvernul pregăteşte OUG pentru îngheţarea indemnizaţiilor şi primelor din decembrie, pentru a se încadra în ţinta de deficit/ Dragnea, despre ordonanţă: Nu ştie nimeni din Guvern

Senatorul USR Florina Presadă a declarat, miercuri, că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care prevede îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor la nivelul lunii decembrie. Senatorul susţine că, în OUG, PSD recunoaşte că nu poate menţine ţinta de deficit bugetar de maximum 3%.

1275 afișări
Imaginea articolului Senator USR: Guvernul pregăteşte OUG pentru îngheţarea indemnizaţiilor şi primelor din decembrie, pentru a se încadra în ţinta de deficit/ Dragnea, despre ordonanţă: Nu ştie nimeni din Guvern

Senator USR: Guvernul pregăteşte OUG pentru îngheţarea indemnizaţiilor şi primelor din decembrie, pentru a se încadra în ţinta de deficit

„Am văzut în cursul zilei de astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă pe care îl pregăteşte Guvernul care de fapt spune ceea ce am spus şi noi de foarte mult timp, anume că măsurile luate de guvernarea PSD în ultima vreme sunt nesustenabile şi că adâncesc deficitul bugetar. În acest proiect de OUG PSD recunoaşte acest lucru, că nu poate atinge ţinta de deficit bugetar de 3% şi în aceste condiţii operează o serie de măsuri care înseamnă până la urmă austeritate, pentru că printre primele măsuri sunt enumerate îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor la nivelul lunii decembrie 2018. Nu se mai acordă indemnizaţie de hrană şi de vacanţă pentru cei din sistemul public, iar acolo unde se acordă această indemnizaţie, ea va fi impozitată cu 10%, iar munca suplimentară prestată de cei din sistemul public, ea nu va mai fi răsplătită decât cu timp liber. Vedem astfel cum guvernările PSD de până acum nu au făcut decât să adâncească deficitul bugetar şi avem ca urmare aceste măsuri de austeritate. Mai sunt şi altele, va creşte acciza pe tutun, programul cum era în şcoli nu se va mai aplica anul viitor”, a declarat Florina Presadă, susţinând că ordonanţa „este un proiect aflat în circuitul de avizare şi aşa au ajuns la cei care l-au făcut public în acest moment”, a declarat Florina Presadă.

Senatorul USR a mai spus că România se împrumută pentru a acoperi cheltuielile privind creşterea salariilor şi a pensiilor.

„PSD a promis că va face anumite creşteri salariale, indexări de pensii, etc. Vom descoperi că nu are cum să le facă. Vom descoperi noi toţi pe pielea noastră pentru că noi toţi vom fi cei care vom plăti pentru aceste cheltuieli. Noi ştim deja că România se împrumută fix pentru a acoperi aceste cheltuieli şi lucrurile vor continua să se întâmple în acest fel”, a adăugat Presadă.

Şi deputatul USR, Cristian Seidler a susţinut că deşi Guvernul măreşte punctul de pensie, acesta de fapt va avea aceeaşi valoare, inflaţia fiind tot la 5%.

„În primele 2 trimestre ale anului 2018 pensia media reală în România a scăzut cu 3%, acestea sunt datele INS. În ciudă a ceea ce prevede legea pentru mărirea punctului de pensie, în momentul de faţă, Guvernul, prin această ordonanţă va păstra punctul de pensie la 1100 de lei şi începutul lui ianuarie şi îl va mări la 1265 abia începând cu 1 septembrie. Per total creşterea medie în anul 2019 va fi de 5%, dar pierderea datorată inflaţiei va fi tot la 5%. Aşadar marea mărire a pensiilor se întâmplă doar în cifra absolută. Oamenii primesc mai mulţi bani în mână dar valoarea acelor bani va fi aceeaşi. Pensiile nu cresc în România pentru că PSD nu e capabil să aducă nici măcar o reformă a sistemului de pensii”, a afirmat Seidler.

Dragnea, despre OUG privind îngheţarea indemnizaţiilor: Nu ştie nimeni din Guvern

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că Guvernul nu ştie de existenţa unei ordonanţe de urgenţă privind îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor. Liderul PSD a precizat că proiectul de buget pe 2019 va ajunge în Parlament pe 13 decembrie.

„Am întrebat şi eu după ce am primit ştirea asta. Nu ştie nimeni de la Guvern. Eu nu ştiu de niciun fel de ordonanţă. Nu sunt garantul cuiva. La ora aceasta nu ştiu, am întrebat câţiva miniştrii şi nu ştiu”, a afirmat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Întrebat dacă l-a întrebat pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, despre o astfel de ordonanţă de urgenţă, Liviu Dragnea a răspuns: „Şi pe dumnealui şi ministrul Muncii”.

De asemenea, Dragnea a spus că proiectul de buget pentru anul 2019 va ajunge în Parlament pe data de 13 decembrie.

„ Am înţeles că o să vină pe 13 decembrie aici în Parlament”, a conchis preşedintele PSD.

Senatorul USR Florina Presadă a declarat, miercuri, că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care prevede îngheţarea sporurilor, indemnizaţiilor şi primelor la nivelul lunii decembrie. Senatorul susţine că, în OUG, PSD recunoaşte că nu poate menţine ţinta de deficit bugetar de maximum 3%. Aceasta a mai spus că România se împrumută pentru a acoperi cheltuielile privind creşterea salariilor şi a pensiilor.

„PSD a promis că va face anumite creşteri salariale, indexări de pensii, etc. Vom descoperi că nu are cum să le facă. Vom descoperi noi toţi pe pielea noastră pentru că noi toţi vom fi cei care vom plăti pentru aceste cheltuieli. Noi ştim deja că România se împrumută fix pentru a acoperi aceste cheltuieli şi lucrurile vor continua să se întâmple în acest fel”, a explicat Florina Presadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici