Senatul adoptă tacit Ordonanţa care diferenţiază indemnizaţiile pentru creşterea copilului

Ordoanţa de Urgenţă care diferenţiază plafoanele indemnizaţiilor acordate mamelor în funcţie de durata concediului de creştere a copilului - un an dau doi ani - a fost adoptată tacit, miercuri, de Senat.

35 afișări
Imaginea articolului Senatul adoptă tacit Ordonanţa care diferenţiază indemnizaţiile pentru creşterea copilului

Senatul adoptă tacit Ordonanţa care diferenţiază indemnizaţiile pentru creşterea copilului (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor primise raport negativ Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială.

Ordonanţa de urgenţă stabileşte că mamele care optează pentru un concediu de un an pentru creşterea copilului beneficiază de o indemnizaţie lunară în cuantum de 75 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 3.400 de lei.

Actul prevede, pe altă parte, ca mamele care aleg să aibă un concediu de un an pentru creşterea copilului să beneficieze de o indemnizaţie lunară în cuantum de 75 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mare de 1.200 de lei.

În ambele cazul indemnizaţia nu poate să fie mai mică de 600 de lei.

Senatorii au reluat, miercuri, votul asupra Ordonanţei de Urgenţă după ce, luni, proiectul de lege de respingere a acesteia nu a întrunit cele 69 de voturi favorabile, necesare adoptării sau respingerii unui act normativ cu caracter organic.

La reluarea votului, proiectul de adoptare a Ordonanţei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi considerat adoptat - 37 voturi "pentru" şi 35 de voturi "împotrivă".

În continuare, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a supus la vot proiectul de respingere a Ordonanţei, care a întrunit numărul de voturi necesare - 37 de voturi "pentru" şi 34 voturi "împotrivă".

Pentru că termenul de adoptare tacită a proiectului de lege se împlineşte miercuri, 23 februarie, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că ordonanţa va merge la Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, în forma propusă de Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici