Senatul, informat: Aeroportului Otopeni va fi folosit pentru operaţiile SUA de transport multimodal

Senatul a luat act, miercuri, de informarea Preşedintelui că a aprobat solicitarea SUA referitoare la utilizarea Aeroportului “Henri Coandă” Otopeni în cadrul operaţiilor SUA de transport multimodal în 2015, dacă situaţia meteo nu permite operarea pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”.

887 afișări
Imaginea articolului Senatul, informat: Aeroportului Otopeni va fi folosit pentru operaţiile SUA de transport multimodal

Senatul, informat: Aeroportului Otopeni va fi folosit pentru operaţiile SUA de transport multimodal (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

SUA au solicitat, astfel, ”utilizarea Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Otopeni în cadrul operaţiilor SUA de transport multimodal în anul 2015, ca alternativă în situaţia existenţei condiţiilor meteo nefavorabile care nu permit operarea pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”- Constanţa”.

Senatorii au mai fost informaţi despre faptul că şeful statului a aprobat dislocarea şi operarea temporară în Centrul Administrativ Aerodrom “Mihail Kogălniceanu” şi Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu” – Constanţa a maximum 250 de militari americani, respectiv a aeronavelor de transport militare SUA necesare pentru sprijinul operaţiilor SUA de transport multimodal.

Preşedintelui Klaus Iohannis a aprobat, în ambele cazuri, propunerile prim-ministrului Victor Ponta referitoare la solicitările SUA.

”SUA, în baza acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României, au solicitat permisiunea pentru continuarea , în 2015, a desfăşurării activităţilor de transport multimodal pe teritoriul României a resurselor materiale şi umane aparţinând Guvernului SUA, dinspre şi către Afganistan, în sprijinul Operaţiilor NATO International Security Assistance Force (ISAF) şi Resolute Suport (RS), precum şi a operaţiei de coaliţie Enduring Freedom”, se mai arată în documentul transmis Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici