Sentinţă pentru lotul Voicu: Senatorul - 5 ani de închisoare cu executare. Costel Căşuneanu - 4 ani de închisoare. Locic - 4 ani de închisoare. Florin Costiniu - 3 ani de închisoare cu suspendare

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat de instanţa supremă, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind definitivă. Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani cu suspendarea executării pedepsei, Marius Locic la 4 ani de detenţie iar Florin Costiniu la 3 ani cu suspendare în acelaşi dosar.

3222 afișări
Imaginea articolului Sentinţă pentru lotul Voicu: Senatorul - 5 ani de închisoare cu executare. Costel Căşuneanu - 4 ani de închisoare. Locic - 4 ani de închisoare. Florin Costiniu - 3 ani de închisoare cu suspendare

Cătălin Voicu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cătălin Voicu a fost condamnat la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la 4 şi 5 ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de 1,2 ani de închisoare, el urmând să execute pedeapsa cea mai mare, adică 5 ani.

Instanţa supremă a precizat că se deduce din pedeapsa de cinci ani perioada de arest preventiv executată de Voicu, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.

Decizia completului de trei judecători al instanţei supreme poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

Costel Căşuneanu, condamnat la 4 ani cu suspendarea executării pedepsei

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de 7 ani.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat că omul de afaceri a stat în arest preventiv între 8 şi 11 aprilie 2010.

Omul de afaceri Marius Locic, 4 ani de detenţie pentru corupţie

Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a fost condamnat la 4 ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă, de către instanţa supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea lui Locic la 4 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă. 1,2 ani pentru fals în înscrisuri şi 1,6 ani pentru fals intelectual. Instanţa supremă a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv 4 ani.

Fostul judecător Florin Costiniu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare

Fostul judecător Florin Costiniu de la ICCJ a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie în care a fost judecat alături de senatorul PSD Cătălin Voicu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind însă definitivă.

Costiniu a fost găsit vinovat de inferacţiunea de trafic de influenţă, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie pşi Justiţie (ICCJ) aplicându-i o pedeapsă de trei anid e închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru un termen de încercare de şase ani (timp în care dacă săvârşeşte o faptă penală, suspendarea va fi ridicată-n.r.).

Costiniu a stat în arest preventiv între 8 şi 12 aprilie 2010, la fel ca şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţi preventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate.

Procurorii afirmă că, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Loci a primit o pedeapsă de 4 ani de detenţie cu executare pentru trafic de influenţă, în timp ce Costiniu a primit trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, având termen de încercare de 6 ani. Tot o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei a primit omul de afaceri Căşuneanu, respectiv patru ani, având un termen de încercare de 7 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici