Seria seminariilor "Şanse egale pentru cariere de succes" se încheie la Bucureşti

Seria seminariilor "Şanse egale pentru femei de succes", organizate de SIVECO România SA în parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucureşti şi agenţia de presă MEDIAFAX SA, se încheie joi, cu un seminar în Bucureşti, la care participă 100 de femei cu funcţii de decizie din toate domeniile.

277 afișări
Imaginea articolului Seria seminariilor "Şanse egale pentru cariere de succes" se încheie la Bucureşti

Seria seminariilor "Şanse egale pentru cariere de succes" se încheie la Bucureşti (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Peste 100 de femei manageri de resurse umane, cu funcţii de decizie din întreprinderi, cât şi cu poveşti de succes aflate la conducerea unor instituţii publice, consilii de administraţie, companii şi asociaţii patronale din Bucureşti, participă, joi, la ultimul seminar din cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", pentru a dezbate modalităţile de implementare a principiului egalităţii de şanse în politicile companiilor şi instrumentele necesare.

"Încheiem astăzi seria de seminarii regionale dedicate femeilor manageri de resurse umane, femeilor de afaceri sau cu funcţii de decizie în întreprinderi, printr-un ultim seminar, al 16-lea, organizat în Bucureşti. Am parcurs până acum şapte regiuni de dezvoltare ale ţării, organizând seminarii regionale pentru femeile din aceste regiuni, în oraşele Craiova, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Ploieşti şi Braşov. Ne propunem în continuare finalizarea unei cărţi cu poveştile de succes ale femeilor din România, unele dintre ele fiind chiar participante la seminariile amintite. Cartea va fi lansată în toamna acestui an în toate cele opt regiuni, în cadrul unor conferinţe de presă special organizate. Ea va conţine o suită de 30 de interviuri, din care vom selecta unul care va fi transpus într-un spot tv", a declarat Rodica Papadopol, managerul de proiect din partea SIVECO.

Seminarul este destinat schimbului de bune practici şi de strategii de succes menite să asigure o reprezentare echilibrată a femeilor şi bărbaţilor în funcţii de decizie în companiile şi instituţiile din România prin eliminarea stereotipurilor de gen. Participantele dezbat teme precum: dezvoltarea unei cariere de succes, cariera şi managementul, maternitatea şi drepturile asociate sau hărţuirea sexuală la locul de muncă.

"Au fost 16 seminarii în care am cunoscut poveştile de succes a peste 800 de participante din întreaga ţară. Pot spune că tot mai multe femei reuşesc să se impună pe plan profesional făcând faţă cu succes stereotipurilor de gen. Ceea ce am încercat noi să facem a fost să redăm încrederea în sine femeilor, cele care până nu de mult erau considerate a fi o categorie vulnerabilă, prezentând modele de carieră. Un alt obiectiv al acestor seminarii a fost acela de a reuşi să impunem măsurile propuse în «Ghidul privind integrarea principiului egalităţii de şanse în politicile companiei», în cât mai multe organizaţii din România, atât din sectorul public, cât şi din cel privat. Încheiem cu succes această serie de seminarii urmând să pregătim celelalte etape ale proiectului, lansarea unei cărţi cu 30 de poveşti de succes şi programele de dezvoltare profesională în management, resurse umane şi IT, ce se vor desfăşura la începutul anului viitor", a declarat coordonatorul seminariilor din partea MEDIAFAX, Gabriel Crîngeneanu.

Seminarii similare celui din Bucureşti au avut loc în Craiova, Cluj, Timişoara, Iaşi, Ploieşti, Constanţa şi Braşov.

Proiectul "Şanse egale pentru cariere de succes" este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - Investeşte în oameni! şi se derulează pe o perioadă de doi ani, de la 1 septembrie 2010 şi până la 31 august 2012, fiind derulat de SIVECO România SA în parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucureşti şi agenţia de presă MEDIAFAX SA.

Valoarea totală a proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes" este de 14,4 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici