Şerpii se înmulţesc în oraşul Constanţa. Autorităţile spun că nu sunt periculoşi

  • Autorităţile locale din Constanţa anunţă că în această perioadă în oraş apar şerpii de casă şi cei de apă.
  • Este vorba despre şerpi care nu sunt periculoşi, deoarece nu sunt veninoşi, spun specialiştii.
4282 afișări
Imaginea articolului Şerpii se înmulţesc în oraşul Constanţa. Autorităţile spun că nu sunt periculoşi

Autorităţile spun că nu sunt periculoşi

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, odată cu încălzirea vremii îşi fac apariţia şarpele de casă şi şarpele de apă. Aceste specii de reptile sunt întâlnite destul de des pe parcursul verii. Anul trecut, de exemplu, jandarmii constănţeni au fost solicitaţi să intervină de zece ori pentru îndepărtarea şerpilor ajunşi în zone locuite.

Specialiştii spun că în mediul urban nu sunt şerpi veninoşi.

„În această perioadă în care sunt în căutarea perechilor pentru reproducere, şerpii migrează, circulă şi bineînţeles se adaptează diverselor medii. Din acest motiv îi găsim, fie prin maşini, fie prin tot felul de cotloane, care nu ţin neapărat de vegetaţie, ci în ascunzişuri, canale unde îşi caută hrana sau ajung ocazional în migraţia lor şi din acest motiv întotdeauna lunile acestea ne aşteptăm să găsim astfel de specii. Mai putem întâlni şi şarpele de stepă, un şarpe neveninos, nepericulos, care vine din zona Mării Caspice şi care uşor, uşor se adaptează sudului României, tot mai cald, cu un climat tot mai apropiat de cel tropical şi de stepă. Această specie - „Dolichophis caspius“ - a început să fie găsită inclusiv la Drobeta Turnu Severin sau Bucureşti“, a explicat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

În paralel, Primăria Constanţa caută o firmă care să se ocupe de îngrijirea spaţiilor verzi din oraş. Operatorul economic care avea în întreţinere aproximativ 80% din spaţiile verzi din oraş a încheiat unilateral contractul, lăsând acest serviciu descoperit la Constanţa. În prezent, spaţiile verzi sunt îngrijite cu ajutorul voluntarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici