Sesizare inedită: Un consumator a reclamat că nu a câştigat la loto deşi horoscopul indica şanse

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, spune într-un interviu acordat MEDIAFAX că ANPC a primit şi sesizări inedite, într-una din ele un consumator reclamând că nu a câştigat la loto deşi horoscopul dintr-un ziar îi indica şanse de câştig.

2028 afișări
Imaginea articolului Sesizare inedită: Un consumator a reclamat că nu a câştigat la loto deşi horoscopul indica şanse

Sesizare inedită: Un consumator a reclamat că nu a câştigat la loto deşi horoscopul indica şanse (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Constantin Cerbulescu a declarat într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că scopul instituţiei este acela de a-l face pe consumatorul român să conştientizeze drepturile pe care le are, mai ales pe cel de a sesiza autorităţile în cazul unui produs neconform.

"De fiecare dată încercăm ca şi consumatorul român să fie un consumator european, care să înţeleagă că în relaţia cu agenţii economici ei nu au numai obligaţii, au şi drepturi. Dreptul cel mai important pe care îl are un consumator român este dreptul de a putea sesiza, de a putea ajuta autorităţile statului să îşi facă datoria şi să elimine de pe piaţă multe dintre produsele neconforme. Un lucru foarte important pe care unii consumatori l-au înţeles este acela de a nu se rezuma la a arunca un produs neconform pe care l-au cumpărat, din dorinţa de a nu mai bate încă o dată drumul până la magazin pentru a ne cere dreptul, dar în acelaşi timp de a sesiza autoritatea statului, pentru că această măsură pe care foarte mulţi dintre consumatori o iau este un deserviciu pe care i-l aduc şi altui consumator, dar şi ANPC, fiind un «serviciu» adus agentului economic care îşi permite în continuare lucruri pe care legea nu i le permite", a spus preşedintele ANPC.

Întrebat care sunt cele mai inedite reclamaţii primite de către comisarii ANPC, Cerbulescu a făcut referire la una în care o persoană, după ce a citit rubrica de horoscop dintr-un ziar, care indica şanse de câştig la loterie, a cumpărat bilete, dar nu a câştigat.

"O reclamaţie, primită de vreo jumătate de an, a fost din partea unui consumator care reclama un ziar de largă circulaţie din Bucureşti pentru simplu fapt că citise în ziua respectivă în horoscop că va câştiga o sumă foarte mare de bani şi a jucat şi la loz în plic, şi a luat şi un bilet la loto şi la alte jocuri, şi nu a câştigat nimic. Ne-a trimis biletele respective şi decupajul din ziar cu horoscopul şi reclama ziarul, cerând daune materiale şi morale pentru că el şi-a cheltuit nişte bani crezând că va putea câştiga aşa cum scria în horoscop. Răspunsul nostru a fost că trebuie să se adreseze ziarului sau redactorului care ţinea rubrica de horoscop, pentru daune. I-am explicat că noi nu avem nicio treabă", a spus Constantin Cerbulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici