Sezonul grevelor: Ce spune Rafila despre o posibilă revoltă în sistemul de Sănătate

Ministrul Alexandru Rafila afirmă că noua lege a salarizării va elimina discrepanţele care există în actuala lege a salarizării, iar liderii de sindicat au înţeles că „problemele nu pot fi rezolvate toate acum”.

1085 afișări
Imaginea articolului Sezonul grevelor: Ce spune Rafila despre o posibilă revoltă în sistemul de Sănătate

Sezonul grevelor: Ce spune Rafila despre o posibilă revoltă în sistemul de Sănătate

„Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă. Nu ne dorim aşa ceva. Abordarea noastră este responsabilă, în limitele legii. Cred că lucrul ăsta e cel care contează, alături de transparenţă, onestitate şi bună credinţă în dialog”, spune Alexandru Rafila.

El afirmă că, alături de premierul Nicolae Ciucă şi de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dialogat cu liderii sindicatelor din Sănătate, iar colaborarea cu aceştia este „extrem de bună”.

„Ne-am înţeles asupra majorităţii punctelor. Avem răspunsuri pozitive începând cu ocuparea posturilor în sistemul de sănătate, continând cu semnarea contractului colectiv de muncă, continuând cu tichetele pentru vacanţă, inclusiv ne gândim să vedem cum putem să eliminăm anumite inechităţi în acordarea unor sporuri... Oricum, problemele nu pot fi rezolvate toate acum. Au înţeles, cred, colegii de la sindicate. Deschiderea la Ministerul Sănătăţii a fost permanentă. Avem chiar o relaţie de colaborare extrem de bună. A fost şi fundamentată că acest contract colectiv de muncă care a fost finalizat l-am făcut împreună în câteva luni... Probabil că a fost cel mai rapid finalizat contract colectiv de muncă. Ne mai trebuie ordonanţă de urgenţă legată de numărul de zile de concediu care să fie similar cu cel din forma veche. Cred că e dreptul fiecăruia să protesteze, au multe revendicări care sunt justificate, dar care nu se pot rezolva toate o dată. O să avem o nouă lege a salarizării, iar acest lucru s-a discutat ieri (marţi - n.r.)- eliminarea unor discrepanţe care există în actuala lege a salarizării. Lucrurile sunt clare”, încheie Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
grevă,
medici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici