Sfatul Arhiepiscopului Argeşului se îndreaptă către familii: Să nu solicităm şoferilor necunoscuţi să fim transportaţi

Calinic Argeşeanul, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, a dat, în urma crimelor din Caracal, câteva sfaturi credincioşilor: să nu urce în maşinile necunoscuţilor, să aibă asupra lor mijloace de autoapărare, cum ar fi spray-uri paralizante, iar copiii să nu plece fără aprobarea părinţilor.

548 afişări
Imaginea articolului Sfatul Arhiepiscopului Argeşului se îndreaptă către familii: Să nu solicităm şoferilor necunoscuţi să fim transportaţi

Sfaturi de la Arhiepiscopul Argeşului: Să nu solicităm şoferilor necunoscuţi să fim transportaţi (Imagine: Facebook Arhiepiscopia Argesului Si Muscelului)

Calinic Argeşeanul, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, arată, într-un comunicat de presă, remis în urma crimelor din Caracal, că „se impune, nouă, tuturor de a avea grijă de acest odor de mare preţ, numit viaţă”.

Prelatul dă şi câteva sfaturi, pe care le-a numit „puncte de precauţie, pe care să le împlinim de grabă”.

„Totdeauna, părinţii să aibă grijă, în fiecare zi de pruncii lor, dornici de a cerceta necunoscutul. Niciodată, oricare dintre noi, să nu solicităm şoferilor necunoscuţi, să fim transportaţi, atât timp cât există mijloace de transport în comun puse la îndemână: microbuze, autocare, maxi-taxi, trenuri, etc. Să ne programăm timpul pentru a nu ne căptuşi cu grabă mare, ieşind la deplasare cu o maşină străină, de ocazie, pentru că fiind singuri, putem uşor cădea victime unor răufăcători. Pe cât ne stă cu putinţă, să nu călătorim singuri pe drumuri lungi sau scurte, pentru a se evita eventualele răpiri şi alte batjocoriri. Să nu mergem prin locuri necunoscute şi cu însoţitori necunoscuţi, şi mai ales să nu umblăm noaptea pe drumuri sau prin localuri ori locuri, care pot prezenta tot felul de primejdii. Să fim acasă pe lumina zilei, pentru că noaptea poate fi foarte primejdioasă şi cu multe capcane. Niciodată să nu plecăm fără a anunţa rudele sau cunoscuţii, despre locurile unde urmăm să mergem şi mai ales, cu cine suntem împreună”, se arată în comunicatul de presă semnat de Calinic Argeşeanul.

TITLURILE ZILEI

Potrivit documentului citat, copiii nu trebuie să plece nicăieri fără consimţământul părinţilor.

„Să nu ne avântăm în necunoscut şi mai ales să nu călătorim singuri. Să nu răspundem la telefoane cu numere necunoscute şi nici să mergem la întâlniri cu persoane care nu prezintă încredere, în spaţii sau localuri rău famate. Trebuie să ne vindecăm de curiozităţi primejdioase. Să nu luăm de la nimeni niciun fel de băutură, mâncare, prăjitură, cafea, ceaiuri, sau orice alt aliment, în special de la necunoscuţi, toate acestea putând fi preparate cu tot felul de mijloace pricinuitoare de ameţeli, leşinuri, adormiri şi alte bâiguieli. Când plecăm de acasă, cu ştirea părinţilor sau a rudelor (totdeauna cu ştirea şi aprobarea acestora), să lăsăm pe o foaie în scris, sau printr-un mesaj pe telefon: locul sau locurile unde ne vom deplasa. Este bine şi chiar folositor, să avem asupra noastră mijloace de autoapărare, împotriva infractorilor care încearcă să ne răpească sau să ne vatăme, mijloace aprobate desigur de legile Statului Român: spray-uri paralizante şi alte dispozitive legale”, mai scrie în comunicat.

În document se arată că „toate atentatele asupra vieţii şi sănătăţii noastre de orice natură ar fi acestea, sunt condamnabile, iar crimele comise asupra persoanele de orice vârstă, trebuie eliminate prin aplicarea de către organele abilitate ale Statului, a pedepselor exemplare. Cei care cunosc foarte bine realităţile de pe Mapamond, ar putea spune că se poate prelua ca exemplu Statul Singapore, unde disciplina şi ordinea absolută sunt la mare cinste. Deplângem cu toţii şi suntem întristaţi de întâmplarea nemiloasă a tinerei Alexandra Măceşanu, rugând pe Bunul Dumnezeu, să o primească în braţele Sale Părinteşti, iar pentru familia zdrobită de durere, ne rugăm Maicii Domnului Dumnezeu, să fie mângâiată şi ocrotită”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici