Un bebeluş de 5 luni din Galaţi a murit la Iaşi din cauza complicaţiilor de la rujeolă

Un bebeluş de cinci luni din Galaţi a murit, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, din cauza unor complicaţii provocate de rujeolă. Copilaşul nu a fost vaccinat pentru că nu împlinise vârsta necesară imunizării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

199 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş de 5 luni din Galaţi a murit la Iaşi din cauza complicaţiilor de la rujeolă

Un bebeluş de 5 luni din Galaţi a murit la Iaşi din cauza complicaţiilor de la rujeolă

Bebeluşul de cinci luni fusese transferat de la Tecuci la Iaşi în stare gravă, în urmă cu cinci zile, şi avea şi bronhopneumonie.

El a murit, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Bebeluşul nu a fost vaccinat pentru că nu împlinise vârst necesară imunizării.

"Este vorba despre al treilea deces printr-o complicaţie a rujeolei, este greşit a se spune prin rujeolă, printr-o complicaţie a rujeolei, prin bronhopneumonie, un copil în vârstă de 5 luni, din judeţul Galaţi. Primii doi copii au fost din judeţul Vaslui. A fost adus în urmă cu 5 zile la Iaşi la Terapie Intensivă la Boli Infecţioase, cu aparatul de urgenţă de la Galaţi, cu insuficienţă respiratorie acută, care nu a putut fi rezolvată, cu toate manevrele şi tehnicile de terapie intesivă. Copilul era nevaccinat, pentru că nu avea vârsta de vaccinare, născut evident dintr-o mamă nevaccinată", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

În acest moment, în Spitalul De Boli Infecţioase din Iaşi nu mai sunt internaţi pacienţi cu rujeolă cu risc vital.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici