Video Minivacanţa de Rusalii 2017 | Se circulă bară la bară pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, către Braşov/ Trafic intens şi pe Autostrada Soarelui/ Peste 50.000 de turişti, aşteptaţi pe litoral

Traficul rutier se desfăşoară joi bară la bară, pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov, din cauza numărului mare de maşini care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Poliţiştii recomandă şoferilor disciplină .

1765 afișări

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că joi dimineaţă, din cauza numărului mare de maşini care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, se circulă în coloană, bară la bară, pe DN1, între Comarnic şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov.

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care doresc să plece din Capitală către munte sunt sfătuiţi să utilizeze rute alternative: Bucureşti - Târgovişte - Sinaia şi Bucureşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

Aproape 9.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, vor acţiona pe şosele, pe toată durata minivacanţei de 1 Iunie şi Rusalii.

De asemenea, în fiecare zi, aproape 2.000 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice. Ei vor avea în dotare 421 de aparate radar în întreaga ţară, inclusiv echipamentele de ultimă generaţie, respectiv dispozitivele True Cam.

În acţiuni, poliţiştii vor fi sprijiniţi de elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în medie/zi, pe 252 de trenuri de călători, în 266 staţii şi triaje de cale ferată, în 14 aerogări şi 21 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Cinci de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Traficul a crescut în intensitate pe Autostrada Soarelui, având în vedere că mulţi români au plecat la mare. Poliţiştii se aşteaptă ca numărul maşinilor de pe A2 să crească în orele următoare.

Sute de poliţişti şi jandarmi vor veghea, de Rusalii, la siguranţa turiştilor de pe litoral

Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Aproximativ 300 de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa şi peste 200 de jandarmi constănţeni se vor afla în stradă, în timpul minivacanţei de Rusalii, pentru a evita producerea oricăror incidente şi pentru a veghea la siguranţa turiştilor.

Aceştia vor derula acţiuni pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare şi mărfuri contrafăcute sau falsificate, împreună cu reprezentaţi ai instituţiilor statului cu atribuţii în domeniu.

Astfel, poliţiştii de la ordine publică, structurile de poliţie rutieră, poliţiştii de investigaţii criminale, proximitate, echipele de cercetare la faţa locului, acţiuni speciale, de la arme sau investigarea fraudelor se vor afla în stradă, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşelor de cult.

În plus, pe drumurile publice, pe principalele artere din staţiunile turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Concomitent cu menţinerea ordinii şi siguranţei publice, peste 100 de jandarmi vor avea în vedere desfăşurarea în condiţii de siguranţă a tuturor evenimentelor culturale, artistice, sportive ori promoţionale ce vor fi organizate în această perioadă, iar peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la zecile de obiective aflate în competenţă.

În cazul unor situaţii neplăcute, în minivacanţa de Rusalii, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată de Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reprezentanţii unităţii sanitare au precizat că în intervalul 1 - 5 iunie, Ambulatoriul de Specialitate nu lucrează, programul cu pacienţii urmând să fie reluat marţi, 6 iunie.

Şi poliţiştii de frontieră vor fi la datorie în această perioadă în număr mai mare decât cel obişnuit, pentru a asigura fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria.

În plus, tot pentru fluidizarea traficului, autorităţile de frontieră bulgare au informat Garda de Coastă cu privire la faptul că, pe timpul sărbătorilor de Rusalii, până pe 5 iunie, persoanele care doresc să meargă în Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche - Durankulak pot efectua plata taxei de drumuri atât de la ghişeul situat la intrarea în Bulgaria, cât şi la orice benzinărie aflată pe drumul dintre Durankulak şi oraşul Varna.

Plata taxei de drum se poate efectua pentru toate categoriile de autovehicule în euro, leva, dolari sau cu un card bancar.

Peste 50.000 de turişti, aşteptaţi pe Litoral

În ceea ce priveşte litoralul românesc, peste 50.000 de turişti sunt aşteptaţi să ajungă aici de Rusalii. Cei mai mulţi au ales staţiunile Mamaia şi Vama Veche. Autorităţile şi hotelierii au pregătit pentru distracţia acestora concerte, festivaluri de muzică, evenimente culturale şi sportive.

Vicepreşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, a declarat că pentru hotelierii de la malul mării minivacanţa de Rusalii înseamnă primul eveniment major din această vară.

"Aşteptăm acum peste 50.000 de turişti, din ceea ce am discutat cu primarii şi cu operatorii din turism", a spus Corina Martin, adăugând că staţiunea Vama Veche este ocupată la întreaga capacitate, în timp ce Mamaia ”se află undeva la 80%”.

"Gradul de ocupare a hotelurilor pe litoral este în continuă creştere, pe măsură ce ne apropiem de vacanţa de vară, iar Sărbătoarea de Rusalii ne oferă ocazia să înregistram un nou val de turişti. În continuare, Mamaia se află în topul celor mai căutate staţiuni, urmată Vama Veche şi de Venus. (…) Sunt şi hoteluri care sunt ocupate la întreaga capacitate, în special cele care oferă condiţii sporite de cazare, dar sunt şi unităţi, în special cele de două stele, care încă mai au locuri libere. Oamenii au devenit selectivi, sunt mult mai atenţi la ce se aşteaptă să primească de la un hotel din România, fiind vândute cel mai bine hotelurile de trei şi patru stele. Ceea ce înseamnă că oamenii se duc spre confort şi îi penalizează pe cei de două stele", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

Zilele libere din minivacanţa de Rusalii vin la pachet cu multe opţiuni de distracţie, evenimente culturale, sport şi modă.

Hotelierii îşi aşteaptă turiştii cu pachete speciale pentru acest week-end, chiar cu masă de Rusalii inclusă, cluburile au venit cu nume sonore din industria muzicală, DJ internaţionali, petreceri pe plajă sau la piscină, plimbări cu telegondola şi multă distracţie pentru toate vârstele în Satul de Vacanţă din Mamaia. Aici, atracţiile şi jocurile au fost pregătite să îi întâmpine atât pe cei mici, dar nu numai, pentru că adrenalina nu are vârstă.

De asemenea, tot pentru familiile cu copii, pe 1 iunie se inaugurează Baby Zoo, locul special amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa în care cei mici vor putea interacţiona cu animalele.

Totodată, la Gravity Junior Clash - Gravity Park, pe 1 iunie este organizat un concurs de role, skate şi trotă pentru juniori.

De joacă, veselie şi distracţie au parte copiii pe 1 iunie şi la Hotelul Iaki din Mamaia, unde vor avea loc spectacole presărate cu experimente trăsnite, baloane de săpun, face painting şi spectacole de magie.

Şi cei care vor căuta activităţi culturale în această perioadă îşi vor petrece plăcut timpul la Târgul de artă şi antichităţi, organizat în Piaţa Ovidiu din Constanţa, ori la expoziţia de pictură "Contraste", a artistei Miriana Savova din Sofia, ce va fi găzduită de Muzeul de Artă din Constanţa.

Cei mai mulţi turişti care vin în staţiunea Mamaia sunt atraşi, în principal, de viaţa de noapte. Aici, principalul eveniment al minivacanţei va fi Kudos Fest. Ajuns la ediţia cu numărul 6, festivalul de muzică electronică este organizat pe plaja Kudos Beach din Mamaia între 2 şi 5 iunie. Timp de trei zile şi trei nopţi, zeci de DJ cunoscuţi vor mixa în Mamaia, 7.000 de invitaţii fiind deja acordate. La platane au fost anunţaţi: Reboot, Ninetoes, Metodi Hristov, Yokoo, SABB, Markus Homm, Mihai Popoviciu, Adrian Eftimie, Optick, Rosario Internullo, Mano & Azteca, Midi Culture, Moonsound, Sllash & Doppe, Dobrikan, Bross, Mihai Vladu, Alin G, Maryo.

Tot în Mamaia, între 1 şi 5 iunie, Disco Club Fratelli va găzdui Festivalul de muzică uşoară "Biutiful de la malul mării".

La Vama Veche va fi organizat un "Salsa Week-end", la Terasa Road to Hell, pe 1 iunie, iar la Papa la Sanyi vor concerta Mircea Vintilă, pe 2 iunie, şi Bosquito, pe 5 iunie, în timp ce pe plaja din 2 Mai va fi organizat concursul sportiv "Triatlon fără asfalt", în data de 3 iunie.

Un "”Festival Naţional al Sporturilor Nautice şi pe Plajă" este organizat şi în Techirghiol, între 1 şi 4 iunie. Disciplinele incluse în program sunt yachting, aquathlon, stand up paddle, windsurfing, kiteboarding, caiac canoe, aqua-gym, caiac-polo, water-wars, trasul de parâmă, aruncarea bandulei la punct fix, volei pe plajă, şi badminton.

Alte petreceri, însoţite de focuri de artificii şi alte surprize, vor fi oferite de fiecare dintre cluburile de pe litoral, patronii acestora pregătind programe speciale pentru a-i mulţumi pe turiştii ce le vor trece pragul.

De asemenea, special pentru cei care îşi petrec minivacanţa de Rusalii pe litoral, autobuzele etajate au fost reintroduse în circulaţie de miercuri.

Turiştii pot petrece minivacanţa de Rusalii pe Litoral la preţuri pornind de la 60 de lei

Turiştii care doresc să petreacă vacanţa de Rusalii pe Litoral o pot face anul acesta la preţuri care pornesc de la 60 - 70 de lei/ persoană/ noapte într-un hotel de două stele de la malul mării, preţuri similare cu cele care au fost cerute şi pentru perioada minivacanţa de 1 Mai.

Hotelierii de pe litoral spun că vremea urâtă de la sfârşitul lunii mai, cu multe zile ploioase, a întârziat debutul sezonului estival pe litoral şi speră ca adevărata deschidere, de după cea oficială de 1 Mai, să fie în acest weekend, când se aşteaptă ca zeci de mii de turişti să ajungă la mare, bucurându-se de atmosfera de vacanţă.

Chiar dacă apa mării este încă rece, temperaturile din termometre vor creşte, depăşind 24, 25 de grade Celsius, iar cei care vor veni în minivacanţă vor putea face plajă.

"Ca şi aşteptări sperăm că ne vom situa cel puţin la nivelul turiştilor de la 1 Mai, datorită faptului că este un număr suficient de zile de vacanţă, dar de data aceasta sperăm să vină mult mai multe familii cu copii, care să se bucure de minivacanţă", spune preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Cristian Bărhălescu.

Potrivit acestuia, preţurile la cazare sunt similare şi chiar mai mici decât la 1 Mai, "mai accesibile".

Din acest motiv, hotelierii se aşteaptă ca mii de turişti să ajungă la mare în aceste zile, oferta de cazare, prin agenţiile de turism, fiind cuprinsă, în medie, între 60, 70 de lei şi 180 de lei.

Astfel, la hotelurile de două stele, preţul unei camere duble, cu mic dejun inclus, este cuprins între 70 şi 90 de lei, la Eforie şi în sudul litoralului, respectiv 120 - 130 de lei în Mamaia.

Preţul unei camere în hotelurile de trei stele se situează între 110 şi 130 lei în Eforie şi sudul litoralului şi 180 - 220 de lei în Mamaia, în timp ce într-un hotel de patru stele preţurile pornesc de la 180 de lei în sudul litoralului şi 250 - 300 de lei în Mamaia. Tarifele medii variază în funcţie de categoria de confort şi de ofertele fiecărei unităţi în parte.

Totodată, pentru minivacanţa de Rusalii agenţiile de turism şi hotelurile de pe litoral au pregătit pachete care acoperă de la 2/3 nopţi de cazare până la întreaga perioadă a vacanţei, turiştii putând opta şi pentru servicii opţionale - demipensiune/ pensiune completă/ all-inclusive sau tratament/ spa, saună, acces la piscină etc, tarifele pentru aceste pachete putând ajunge şi chiar depăşi 3.000 de lei pentru un sejur de cinci nopţi.

"Nu cred că se ajunge la un grad de ocupare de 100 la sută. Este totuşi început de sezon. Sunt, sigur, hoteluri care sunt ocupate în totalitate, dar, cu siguranţă, la nivelul întregului litoral nu putem discuta de 100 la sută", a declarat Cristian Bărhălescu.

El a adăugat că cele mai mari solicitări sunt în Mamaia, în special în zona Mamaia-Năvodari, în Venus şi în Vama Veche: "În Vamă şi în Mamaia sunt şi evenimente care atrag".

Dacă în staţiunile din sud - Saturn, Venus, Jupiter şi Neptun - au făcut rezervări mai mult familii cu copii, în cele din nord şi în Vama Veche vor ajunge mai mult tinerii, atraşi de distracţie şi cluburi, Vama Veche urmând să fie luată cu asalt şi de către cei veniţi în vacanţa cu cortul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici