Prinţul Charles se întâlneşte la Viscri cu micii fermieri. Proiectul prin care-i va ajuta să intre pe pieţe noi, inclusiv în străinătate/ Discuţii şi cu cei care vor să interzică defrişarea pădurilor

Prinţul Charles se află miercuri în satul Viscri, judeţul Braşov, unde s-a întâlnit cu membri ai Pro Silva, organizaţie europeană care susţine un management forestier responsabil. Prinţul de Wales a avut şi discuţii cu fermierii din zonă, care ar putea să acceseze noi pieţe, chiar în străinătate.

603 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles se întâlneşte la Viscri cu micii fermieri. Proiectul prin care-i va ajuta să intre pe pieţe noi, inclusiv în străinătate/ Discuţii şi cu cei care vor să interzică defrişarea pădurilor

Prinţul Charles se întâlneşte la Viscri cu micii fermieri. Proiectul prin care-i va ajuta să intre pe pieţe noi, inclusiv în străinătate/ Discuţii şi cu cei care vor să interzică defrişarea pădurilor

După ce, în ultimii ani, Alteţa Sa Regală şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte exploatarea şi defrişarea ilegală a pădurilor din Carpaţi, considerate ultima zonă sălbatică a Europei, miercuri s-a întâlnit, la Viscri, cu reprezentanţii organizaţiei europene care susţine un management forestier responsabil, Pro Silva urmând să deschidă o filială şi în România.

Totodată, Charles s-a întâlnit şi cu câţiva producători locali de alimente artizanale.

Fundaţia Prinţul de Wales România va lansa un nou proiect, prin care va ajuta fermierii din zonele de munte să îşi dezvolte produsele şi să acceseze pieţe noi, din România sau din afara graniţelor.

Prinţul Charles a primit, luni, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca ca semn de recunoaştere a contribuţiei deosebite a Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales în domeniul valorificării patrimoniului cultural românesc, al promovării valorilor istorice multiculturale, al cunoaşterii mediului spiritual şi natural românesc peste hotare, precum şi pentru întărirea cooperării dintre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi România.

Fundaţia Prinţul de Wales România este singura organizaţie a acestuia din România şi a fost înfiinţată în urmă cu doi ani. Aceasta susţine conservarea patrimoniului cultural, agricultura şi dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizaţia oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meşteşugurilor vechi şi stimularea micilor afaceri.

Fundaţia are sediul în satul Viscri, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1700 a fost transformată în centru de pregătire şi pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură şi cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională, iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, şuncă, conserve şi miere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici