Sibiu: Daniel Cioabă a fost ales preşedinte al Centrului Creştin al Romilor

Autointitulatul rege al romilor din România, Daniel Cioabă, şi un tânăr din Teleorman şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Centrului Creştin al Romilor, la cea de-a VI-a ediţie a Congresului Naţional al organizaţiei, care a avut loc, sâmbătă, la Sibiu.

506 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Daniel Cioabă a fost ales preşedinte al Centrului Creştin al Romilor

Daniel Cioabă şi un teleormănean, înscrişi pentru preşedinţia Centrului Creştin al Romilor (Imagine: Dumitru Matiu/Arhiva Mediafax Foto)

Autointitulatul rege al romilor din România, Daniel Cioabă, a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Centrului Creştin al Romilor, cu 51 de voturi "pentru".

Contracandidatul său, Sorin Dulceanu, preşedinte al filialei Teleorman a organizaţiei, a obţinut 17 voturi, iar şase voturi au fost anulate.

Daniel Cioabă a promis să continue munca şi proiectele tatălui său, Florin Cioabă, fondatorul organizaţiei, dar şi să sprijine etnia prin acţiuni care vizează, în primul rând, şcolarizarea copiilor.

"Vă mulţumesc tuturor pentru participare şi pentru încrederea acordată. Sper să pot face faţă acestei funcţii care implică o responsabilitate foarte mare. Vă promit că voi încerca să continui munca tatălui meu", a declarat Daniel Cioabă, după anunţarea rezultatelor votului.

Acesta a afirmat că, în luna noiembrie, are programată o întrevedere cu primarul oraşului Paris, în încercarea de a rezolva problemele cu care se confruntă romii în Franţa.

Potrivit lui Daniel Cioabă, Centrul Creştin al Romilor are circa 40.000 de membri cotizanţi în întreaga ţară.

La Congresul Naţional al Centrului Creştin al Romilor fratele lui Daniel Cioabă, Dorin, nu a participat, deşi reprezentanţii organizaţiei susţin că a fost invitat.

Relaţia dintre cei doi fii ai fostului rege al romilor, Florin Cioabă, s-a deteriorat constant de la decesul tatălui lor, în prezent aceştia ajungând să nu-şi mai vorbească.

Cea de-a VI-a ediţie a Congresului Centrului Creştin al Romilor s-a desfăşurat, sâmbătă, la Sibiu, la eveniment participând aproximativ o sută de reprezentanţi ai organizaţiei din întreaga ţară.

"În urma decesului tatălui meu, Florin Cioabă, funcţia de preşedinte a rămas vacantă. La mai mult de două luni de la tragicul eveniment s-a decis organizarea Congresului Naţional al Centrului Creştin al Romilor, unde se va alege noul preşedinte", a declarat presei Daniel Cioabă, autointitulatul rege al romilor din România şi fiul cel mic al lui Florin Cioabă.

Înaintea începerii lucrărilor propriu-zise, participanţii s-au deplasat la Cimitirul Municipal Sibiu, unde au depus coroane la mormântul fostului rege al romilor Florin Cioabă, fondatorul Centrului Creştin al Romilor şi fost preşedinte al organizaţiei.

De asemenea, participanţii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Florin Cioabă, iar sora acestuia, Luminiţa Cioabă, a recitat una dintre poeziile proprii, intitulată "Tatăl meu, fratele meu".

Participanţii s-au deplasat apoi la sediul Centrului de Afaceri Sibiu, unde au loc lucrările Congresului.

Pentru funcţia de preşedinte al Centrului Creştin al Romilor şi-au depus candidaturile Daniel Cioabă şi Silviu Dulceanu, preşedinte al filialei Teleorman a Centrului Creştin al Romilor.

"Eu îmi voi prezenta planurile şi proiectele, iar participanţii vor decide cine este mai bun şi mai convingător. Am mai multe planuri, principalul vizând şcolarizarea copiilor. Acesta este punctul forte al programului meu. În plus, vreau să rezolvăm problema romilor din Franţa", a declarat Daniel Cioabă.

La rândul său, Silviu Dulceanu a spus că educaţia şi crearea de locuri de muncă pentru romi sunt punctele principale ale programului său.

"Bătălia va fi aprigă, mai ales că Centrul Creştin al Romilor a fost înfiinţat de Florin Cioabă, iar eu am contracandidat un membru al familiei sale. Mulţi dintre liderii din sală m-au certat că m-am înscris în această cursă, eu nefiind din judeţul Sibiu. Cred, însă, că este important să unim toţi liderii formali şi informali ai acestei etnii. Punctele proiectului meu vizează implicarea în educarea copiilor, dar şi găsirea de locuri de muncă pentru membri etniei", a declarat Silviu Dulceanu.

Daniel Cioabă are 34 de ani, este căsătorit şi are trei copii, ultima şcoală absolvită fiind şcoala generală. După decesul tatălui său, Daniel Cioabă a fost încoronat de către membri familiei sale ca rege al romilor din România, iar fratele său Dorin ca rege internaţional al romilor.

Silviu Dulceanu are 32 de ani, este căsătorit, are un copil şi a absolvit, în 2004, cursurile Facultăţii de Teologie din Piteşti. Dulceanu a fost inspector şcolar pentru problemele romilor în cadrul Inspectoratului Şcolar Teleorman şi conduce filiala Teleorman a Centrului Creştin al Romilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici