Sibiu: Primul autobuz electric în probe, prezentat de primarul Klaus Iohannis - FOTO

Primul autobuz electric adus în probe la Sibiu a fost prezentat, joi, de către primarul municipiului, Klaus Iohannis, autovehiculul de fabricaţie chineză având capacitatea de a circula 250 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

532 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Primul autobuz electric în probe, prezentat de primarul Klaus Iohannis - FOTO

Sibiu: Primul autobuz electric în probe, prezentat de primarul Klaus Iohannis (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a prezentat, joi, primul autobuz electric adus pentru probe în oraş de către societatea de transport în comun aflată în subordinea Consiliului Local Sibiu.

"A fost adus în Sibiu pentru probe şi acest eveniment se înscrie în încercarea noastră de a face Sibiu mai curat, mai verde. Se înscrie în tendinţa Sibiului de a fi un smart-city care consumă energie eficient. Deocamdată, este în probe, vedem cum se comportă în trafic", a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Primăriei Sibiu, autobuzul este fabricat în China sub marca BYD (Build your Dreams) şi are o lungime de 12 metri. Vehiculul poate transporta 25 de pasageri pe scaune şi 36 în picioare, atingând viteze de până la 70 de kilometri la oră.

Încărcarea se face la o tensiune de 380 de volţi, din reţeaua trifazată obişnuită. Timpul de încărcare este de 5-6 ore, oferind o autonomie normată de 250 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei.

"Acest indicator variază în funcţie de relieful drumului, numărul de opriri şi porniri, numărul de consumatori alimentaţi (aparatură, aer condiţionat, încălzire, ventilatoare, faruri, compresoare). În ceea ce priveşte costurile, costul unui kilometru parcurs de un autobuz electric reprezintă aproximativ un sfert din costul unui kilometru parcurs de un autobuz convenţional", au precizat reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Autobuzul a fost adus în Sibiu pentru probe, ca să se stabliească dacă este eficient din punct de vedere al costurilor şi al funcţionalităţii pe traseele din Sibiu, urmând să circule, timp de două săptămâni, pe ruta Gară - Centru - cartier Valea Aurie.

După probele din teren, societatea de transport în comun va prezenta concluziile şi valorile indicatorilor înregistraţi în condiţiile specifice ale traseelor din Sibiu, urmând a stabili dacă se vor achiziţiona astfel de autobuze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici