Sibiu: Turist rănit în Munţii Făgăraş, transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş

Un turist de 31 de ani care a alunecat, miercuri, pe o fâşie de zăpadă îngheţată în Munţii Făgăraş şi a suferit fracturi multiple la un picior a fost transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, după o intervenţie care a durat mai puţin de două ore.

185 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Turist rănit în Munţii Făgăraş, transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş

Sibiu: Turist rănit în Munţii Făgăraş, transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că un turist de 31 de ani a suferit un accident în zona cabanei Turnuri din Munţii Făgăraş, la o altitudine de peste 1.500 de metri.

David a precizat că, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi evacuarea turistului, s-a solicitat intervenţia elicopeterului SMURD Mureş.

„Turistul s-a accidentat în timpul unei drumeţii între cabanele Turnuri şi Podragu. Acesta a alunecat pe o făşie de zăpadă îngheţată suferind un traumatism sever la nivelul uneia dintre glezne, multiple fracturi, fiind în imposibilitate de deplasare”, a declarat Adrian David.

Acesta a afirmat că intervenţia cu elicopterul nu a fost deloc uşoară, dar s-a desfăşurat „în timp record”, pacientul fiind transportat la un spital din Târgu Mureş la mai puţin de două ore de la producerea accidentului.

Potrivit lui David, prin solicitarea elicopterului SMURD s-a evitat intervenţia unei echipe terestre a cărei acţiune ar fi durat mai mult de zece ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici