Sibiu: Un bărbat care lucra la asfaltarea unui drum a murit electrocutat. ITM face anchetă

Un angajat al unei firme de construcţii aflate în subordinea Consiliului Local Sibiu, care lucra la asfaltarea drumului judeţean ce leagă localităţile sibiene Nucet şi Săcădate, a murit electrocutat miercuri, iar reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au deschis o anchetă.

513 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Un bărbat care lucra la asfaltarea unui drum a murit electrocutat. ITM face anchetă

Sibiu: Un bărbat care lucra la asfaltarea unui drum a murit electrocutat. ITM face anchetă

Purtătorul de cuvânt al ITM Sibiu, Ana Grancea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că un angajat al Societăţii Drumuri şi Prestări în Construcţii (DPC), aflată în subordinea Consiliului Local Sibiu, a fost victima unui accident de muncă.

Accidentul a avut loc în timp ce era turnat covorul asfaltic pe drumul judeţean care leagă localităţile sibiene Nucet şi Săcădate.

”Şoferul autobasculantei a ridicat bena pentru a turna mixtura asfaltică în distribuitor, iar bena, odată ridicată, a intrat în zona liniei de înaltă tensiune. Bena nu a atins linia, însă, din cauza umidităţii, s-a făcut un arc electric, iar muncitorul care avea mâna pe distribuitor a fost electrocutat”, a declarat Ana Grancea.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de salvare, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru muncitorul în vârstă de 50 de ani.

La rândul său, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Şandru, a declarat că ancheta la faţa locului a fost făcută de către reprezentanţii Poliţiei şi ai ITM, însă pe rolul Tribunalului a fost deschis un dosar de urmărire penală.

”În acest caz nu s-a impus deplasarea la faţa locului a unui procuror, cercetarea fiind în competenţa Poliţiei şi a ITM. S-a deschis însă un dosar, cu număr unic de înregistrare, pentru ucidere din culpă, urmând a vedea, în funcţie de rezultatele anchetei, dacă şi împotriva cui se va impune urmărirea penală”, a declarat Adriana Şandru.

Ancheta va fi însă de durată, inspectorii ITM urmând să ia declaraţii de la toate persoanele implicate, dar şi să verifice societatea la care lucra angajatul şi dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii.

Beneficiarul lucrării ”Reabilitare drum judeţean” este Consiliul Judeţean Sibiu, reprezentanţii acestei instituţii precizând că au fost informaţi despre incident, însă lucrarea va continua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici