Simion Hăncescu, de Ziua Învăţătorului: Dascălii au fost „răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură

„Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări”, transmite liderul FSLI, Simion Hăncescu, cu ocazia Zilei Naţionale a Învăţătorului.

324 afișări
Imaginea articolului Simion Hăncescu, de Ziua Învăţătorului: Dascălii au fost „răsplătiţi” cu umilinţă şi batjocură

„Ziua Naţională a Învăţătorului sărbătorită astăzi, 5 iunie, este ziua în care le mulţumim tuturor învăţătorilor şi învăţătoarelor, pentru dedicare, blândeţe, înţelepciune şi pentru toate realizările pe care le au alături de copiii pe care îi ghidează. Ei sunt oamenii care pun primele cărămizi la fundaţia viitorilor adulţi, care merită respectul şi aprecierea noastră. Fiecare dintre noi îşi aminteşte cu drag de învăţătoarea sau învăţătorul, care au devenit modele pentru noi, aşa cum ne amintim de toate cadrele didactice care ne-au însoţit ani la rândul în viaţă şi care ne-au ajutat să creştem, să ne dezvoltăm! Cu toţii, educatorii, învăţătorii, profesorii, ne-au oferit cu răbdare afecţiune dar şi învăţăturile lor şi le mulţumim pentru minunata vocaţie pe care şi-au ales-o. Din păcate, în ultimii ani, dascălii au fost <răsplătiţi> cu umilinţă şi batjocură de toţi cei care au condus destinele acestei ţări”, transmite Simion Hăncescu.

El spune că, din nefericire, multe zeci de mii de învăţători, învăţătoare şi profesori sunt în grevă generală, alături de celelalte categorii de salariaţi din sistemul de învăţământ.

„Ne întrebăm ce mesaj au politicienii acestei ţări pentru cadrele didactice, pe care le tratează cu lipsă de respect? Politicienii noştri ar trebui să se uite în trecut, la oamenii valoroşi pe care i-a avut această ţară, care au lăsat în urma lor realizări memorabile. Printre aceştia este şi Gheorghe Lazăr, pedagog, teolog şi inginer român, care s-a născut pe 5 iunie 1779 şi care este fondatorul învăţământului în limba română din Ţara Românească. De astfel de valori avem nevoie şi în prezent, de oameni care construiesc, care nu dezbină şi care tratează educaţia ca pe un segment fundamental în dezvoltarea unui popor”, încheie preşedintele FSLI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici