Simona Halep va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

Proaspăt campioană la Wimbledon, Simona Halep (27 de ani) va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi. Propunerea a venit în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 26 iulie, şi a fost îmbrăţişată de către primarul Mihai Chirica.

154 afișări
Imaginea articolului Simona Halep va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

Simona Halep va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

Consilierul local Florentin Ciobotaru, cel care a venit cu propunerea, a declarat că Simona Halep este un simbol naţional şi ar trebui cinstită în fiecare oraş, nu doar în cel natal.

”Trebuie să dăm şi noi ceea ce se cuvine celor care fac cinste României. Cred că este oportună invitaţia ca marea noastră campioană Simona Halep să accepte să devină cetăţean de onoare al urbei noastre. Chiar dacă este dobrogeancă, Simona Halep este o româncă, o sportivă care trebuie cinstită cum se cuvine în toate oraşele ţării, pentru că ne reprezintă cu cinste. Dacă s-ar putea, într-o şedinţă următoare să-i adresăm această invitaţie campioanei noastre. Iar dacă am putea beneficia şi de prezenţa ei fizică, ar fi excepţional. Dar măcar să accepte să devină cetăţean de onoare, pentru că este un sportiv emblematic”, a declarat prof. Florentin Ciobotaru.

Baza sportivă a Primăriei de la Ciric ar putea purta numele campioanei de la Wimbledon

În replică, primarul Mihai Chirica a declarat că va propune într-o viitoare şedinţă ca Simona Halep să devină cetăţean de onoare şi a venit cu ideea ca baza sportivă a municipalităţii de la Ciric să poarte numele campioanei de la Roland Garros şi Wimbledon.

”Nu vrem să se arate că suntem oportunişti, ci vrem să tratăm această invitaţie ca pe o oportunitate de promovare a unui simbol naţional faţă de tânăra generaţie. În plus, ne gândeam la baza noastră de la Ciric cu terenuri de tenis şi vrem să-i propunem Simonei Halep să-i poarte numele. Vom veni în şedinţa următoare, după ce vom avea o corespondenţă cu domnia sa”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici