Sindicalist din sănătate: Se mizează pe imunizarea în masă a personalului sanitar

  • Preşedintele unui mare sindicat din sănătate crede că se mizează pe imunizarea în masă a personalului sanitar
  • Viorel Rotilă: Au făcut tam-tam cu izolarea premierului, cadrele sanitare nu stau la izolare
  • Sidicat: Cerem scoaterea din prima linie a celor din grupele de risc
2945 afișări
Imaginea articolului Sindicalist din sănătate: Se mizează pe imunizarea în masă a personalului sanitar

Sindicalist din sănătate: Se mizează pe imunizarea în masă a personalului sanitar

Sistemul sanitar a dat autogol în lupta cu noul coronavirus, cel puţin asta demonstreză numărul mare de cadre medicale infectate. Liderul unui dintre sindicatele majore din sănătate din România, cu 22.000 de mebri, vine cu acuzaţii grave faţă de guvernanţi.

„Noi ştim, deşi nimeni nu ne-a comunicat nouă şi nu a comunicat public acest lucru, că se mizează pe imunizarea în masă a personalului din sănătate. Dacă mă întrebaţi pe mine, este o crimă din partea guvernanţilor, pentru că nu este o poziţie publică şi nu le dai posibilitatea angajaţilor să aleagă”, spune Viorel Rotilă, preşedinte Solidaritatea Sanitară. 

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Suceava pentru care testul pentru Covid-19 a fost declarat negativ s-au întors la serviciu. Conducerea unităţii sanitare care a devenit un focar de infecţie nu întrerupe lanţul contaminării şi nu respectă regulile de izolare.

„Am făcut mare tam-tam pe izolarea premierului, anunţând că a fost testat iniţial şi apoi a făcut două testări la final, abia după aceea a fost considerat ca necontaminat, ori, la salariaţi aplicăm o cu totul altă regulă, după prima testare care se dovedeşte negativă în chemăm la muncă. Nu este deloc corect din punct de vedere al procedurii epidemiologice”, mai spune Rotilă. 

Pentru a evita scoaterea spitalelor din circuitul sanitar şi o crziă şi mai mare de personal, Viorel Rotilă cere scoaterea din prima linie a personalului sanitar aflat în grupa de risc pentru a face forme grave de Covid-19, cum ar fi gravidele sau cei cu boli cronice sau în vârstă. Până acum însă, nu se ţine cont de acest lucru. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici