Sindicalişti din educaţie cer ca toţi salariaţii din unităţile de învăţământ să stea acasă

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) solicită clarificări din partea Guvernului cu privire la situaţia profesorilor, odată cu închiderea şcolilor, sindicaliştii solicitând ca toate cadrele didactice să stea acasă începând de miercuri.

5006 afișări
Imaginea articolului Sindicalişti din educaţie cer ca toţi salariaţii din unităţile de învăţământ să stea acasă

Sindicalişti din educaţie cer ca toţi salariaţii din unităţile de învăţământ să stea acasă

Consiliul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) a decis, luni, închiderea tuturor şcolilor, începând de miercuri până pe data de 22 martie. Măsura, însă, ar putea fi prelungită.

Odată cu această decizie, nu s-a stabilit, însă ce se întâmplă cu toate cadrele didactice.

„În ciuda măsurilor dispuse de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă care vizează suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie, mai multe Inspectorate Şcolare din ţară printre care: Suceava, Covasna, Cluj, Maramureş, Călăraşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Braşov, Neamţ, Prahova, Arad, dar şi foarte mulţi directori de şcoli din judeţele României, inclusiv din judeţul Iaşi, au chemat angajaţii în unităţile şcolare. Ne referim la tot personalul, (didactic, auxiliar şi nedidactic). Se impune ca în regim de #urgenţă să clarificaţi această problemă de #comunicare care a fost generată chiar de către Hotărârea nr. 6 a C.N.S.S.U din 9.03 2020.Art.2 "Se aprobă suspendarea procesului de învăţământ(...)"!”, se arată într-un comunicat transmis de USLIP, miercuri.

Conform sursei citate, legea lasă loc de interpretări, motiv pentru care unele inspectorate şcolare şi conduceri de unităţi de învăţământ au dispus ca tot personalul să fie prezent la şcoală.

„Vă solicităm să dispuneţi ca #toţi salariaţii din unităţile de învăţământ să rămână la domiciliu. Să nu uităm că foarte mulţi angajaţi din învăţământ sunt navetişti şi folosesc mijloace de transport judeţene sau intraurbane. Vă rugăm ca în această perioadă să dispuneţi ca şcolile să realizeze dezinfecţia cu firme autorizate pentru a combate toate tulpinile de viruşi gripali. În acest sens Guvernul României trebuie să asigure şi fondurile necesare pentru această operaţiune”, arată sindicatul din învăţământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici