Sindicaliştii avertizează bucureştenii că ar putea lucra obligatoriu 12 ore pe zi şi 6 zile/săptămână

Sindicaliştii le dau bucureştenilor fluturaşi prin care îi cheamă să vină la protestul de miercuri, pentru că altfel vor fi obligaţi să lucreze 12 ore pe zi, şase zile pe săptămână şi vor fi concediaţi oricând vrea angajatorul, apelul fiind făcut pentru cei revoltaţi de situaţia actuală a ţării.

46 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii avertizează bucureştenii că ar putea lucra obligatoriu 12 ore pe zi şi 6 zile/săptămână

Sindicaliştii avertizează bucureştenii că ar putea lucra obligatoriu 12 ore pe zi şi 6 zile/săptămână (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale distribuie 200.000 de fluturaşi la metrou şi prin cartierele muncitoreşti din Capitală, pentru a-i determina pe bucureşteni să participe la protestul de miercuri, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele Confederaţiei Naţional Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Pe una dintre feţele fluturaşilor, care conţin siglele tuturor confederaţiilor sindicale, oamenii sunt informaţi că dacă tac şi închid ochii Codul Muncii va fi modificat în defavoarea angajaţilor.

"Vei lucra obligatoriu 12 ore pe zi; Vei lucra obligatoriu şase zile/săptămână; Vei fi concediat oricând vrea angajatorul; Vei pierde drepturile din contractul colectiv de muncă; Vei pierde dreptul la grevă", sunt informaţiile transmise bucureştenilor.

Aceştia sunt îndemnaţi să se alăture protestului şi să spună "NU" modificării Codului Muncii, salariilor de mizerie, îngheţării pensiilor, disponibilizărilor, creşterii vârstei de pensionare, sărăciei şi dispreţului.

"România nu e săracă! România e căpuşată, furată şi batjocorită", spun confederaţiile sindicale în fluturaşii distribuiţi.

Pe faţa cealaltă a fluturaşului, sindicaliştii fac apel să participe la protest bugetarii care au "ajuns de batjocură, cu un salariu derizoriu", pensionarii, dacă vor să trăiască decent din dreptul lor după zeci de ani de muncă, angajaţii, dacă vor să fie protejaţi de abuzurile patronilor, elevii sau studenţii, dacă vor un viitor decent în România, întreprinzătorii, pentru că birocraţia şi corupţia îi sufocă şi oricine este revoltat de "halul în care au adus guvernanţii această ţară".

"Dacă taci şi închizi ochii: Ei continuă să fure, tu plăteşti factura. Salariile şi pensiile rămân de mizerie; sistemul de educaţie rămâne subfinanţat; personalul sanitar pleacă, spitalele devin pericol public; poliţiştii părăsesc sistemul, infractorii fac legea pe stradă; agricultura moare, cultura dispare; profiturile pleacă în afară, investiţiile sunt zero; taxele şi impozitele cresc, la fel şi dispreţul guvernanţilor faţă de tine", mai scriu confederaţiile în fluturaşii distribuiţi bucureştenilor.

Preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că reprezentaţii tuturor confederaţiilor sindicale au gândit distribuirea fluturaşilor în trei moduri: la metrou, din uşă în uşă în cartierele muncitoreşti din Capitală şi din elicopter, la ultima variantă renunţându-se din cauza vremii nefavorabile care nu a mai permis acest lucru.

Acţiunea de distribuire a început de luni la metrou şi în cartierele muncitoreşti, unde 50 de echipe a câte două persoane merg "din uşă în uşă" şi împart fluturaşii.

"Ne interesează să vină cetăţenii din Bucureşti. Am făcut o chemare generală", a mai spus Hossu.

În partea de jos a fluturaşilor, oamenii sunt invitaţi să vină în Piaţa Victoriei în 27 octombrie, la ora 9.00, pentru a fi alături de zecile de mii de lucrători care vor sancţiona guvernul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici