Sindicaliştii de la metrou, invitaţi de Berceanu la discuţii

Sindicaliştii de la metrou au fost invitaţi la discuţii, marţi după-amiază, de către ministrul interimar Radu Berceanu, angajaţii Metrorex spunând că şansele să le fie prezentată o ofertă conform aşteptărilor lor sunt foarte mici.

17 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la metrou, invitaţi de Berceanu la discuţii

Sindicaliştii de la metrou, invitaţi de Berceanu la discuţii (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat că Radu Berceanu încearcă încă o dată să-i convingă pe sindicalişti să accepte salariile actuale până în ianuarie-februarie, când va fi eventual, aprobat bugetul pe 2010.

În aceste condiţii, Rădoi a spus că greva continuă şi miercuri, dacă Ministerul Transporturilor nu vine cu o ofertă concretă la întâlnirea de marţi seară.

Liderul sindical s-a declarat nemulţumit de faptul că o parte dintre călătorii de la metrou aveau fluturaşe cu informaţii pe care Rădoi le-a calificat drept false, deoarece se refereau la faptul că el este lider PSD, iar angajaţii Metrorex au primit majorări salariale de peste 50% în 2008 şi 2009.

Călătorii care aveau asemenea fluturaşe au spus că le-ar fi primit de la corturile de campanie ale PDL, fiind puse într-o publicaţie editată de partidul respectiv.

Pe de altă parte, călătorii prezenţi marţi în Staţia de metrou Unirii erau nemulţumiţi şi spuneau că angajaţii Metrorex au salarii destul de mari.

Ion Rădoi a susţinut că media salariului brut la metrou este de 17- 18 milioane de lei vechi, nu de 36 cum a afirmat Radu Berceanu. Liderul sindical şi-a cerut scuze încă o dată călătorilor, dar şi-a exprimat speranţa că aceştia au înţeles motivul pentru care angajaţii au fost nevoiţi să recurgă la grevă.

"Sunt curios ce se întâmplă cu tariful călătoriei după această grevă generală, pentru că Guvernul a venit cu ideea de excludere a subvenţiei, ceea ce înseamnă că o călătorie va ajunge la 4,5 lei de la 1,25 lei cât este în prezent", a spus liderul sindical.

Angajaţii Metrorex au oprit lucrul, marţi, de la ora 4.00 la ora 16.00. După această oră, trenurile au început să circule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici