Sindicaliştii din Administraţia Publică anunţă că de miercuri vor începe PROTESTELE/ Preşedintele Iohannis: Sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi

Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, anunţă că de miercuri angajaţii din administraţia publică vor înceta lucrul, oamenii fiind nemulţumiţi că în legea salarizării unitare nu a fost introdusă o grilă pentru funcţionarii din acest domeniu.

1914 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Administraţia Publică anunţă că de miercuri vor începe PROTESTELE/ Preşedintele Iohannis: Sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi

Sindicaliştii din Administraţia Publică anunţă că de miercuri vor începe protestele

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici anunţă că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni. Sindicaliştii susţin că săptămâna următoare, în funcţie de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaţilor, care este for decizional, va fi organizat un miting.

"Actuala forţă politică coordonatoare sfidează Constituţia României, exclude din legea salarizarii categoria administraţiei publice locale, sfideaza legea privind statutul funcţionarilor publici, care prevede că salarizarea se face prin lege, nu prin decizii ale Consiliului Local sau Judeţean. Cu toate că am încercat să corectăm aceste derapaje, mesajul nostru e că fără proteste nu se poate corecta această lege. Suntem nemultumiţi de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcţionarii din administraţia publică", a declarat Sebastian Oprescu.

Legea salarizării unitare este dezbătută şi votată, luni, în plenul Senatului. Camera Deputaţilor este for decizional.

Iohannis despre protestele anunţate în administraţie:Sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre protestele anunţate în administraţia publică locală din cauza nemulţumirilor legate de proiectul Legii salarizării, a spus că sindicaliştii ”au dreptate dacă sunt îngrijoraţi”.

”Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă nişte îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a funcţionarilor din administraţia publică locală aşa, undeva în aer. Este vorba de funcţia publică care trebuie tratată sustenabil, serios, la nivel naţional şi aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Eu cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta proiectul Legii, altfel nu poate să aibă foarte mare valoare pentru administraţia publică locală”, a declarat Iohannis, întrebat, luni, la Braşov, cum comentează faptul că sindicaliştii din administraţia publică ameninţă cu proteste.

Întrebat, de asemenea, ce va face în cazul în care problemele nu se vor remedia şi dacă va întoarce legea, Iohannis a răspuns: ”Nu vorbim acum despre asta, mi-am exprimat o părere pentru că m-aţi întrebat”.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a anunţat că de miercuri angajaţii din administraţia publică vor înceta lucrul, oamenii fiind nemulţumiţi că în proiectul Legii salarizării unitare nu a fost introdusă o grilă pentru funcţionarii din acest domeniu.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a anunţat că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici