Sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare pichetează sediul Ministerului Agriculturii

Câteva zeci de membri ai Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare (USIF) pichetează, luni, sediul Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi că, din cauza blocajului Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), nu-şi mai primesc salariile, dar şi pentru a cere privatizarea unităţii.

1 afișare
Imaginea articolului Sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare pichetează sediul Ministerului Agriculturii

Sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare pichetează sediul Ministerului Agriculturii

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de blocajul total al activităţii SNIF ca urmare a sechestrului pus de către ANAF asupra societăţii şi cer privatizarea unităţii în integralitatea sa, pe baza unei strategii elaborate de Agenţia Domeniilor Statului (ADS). Reprezentanţii USIF spun că ANAF a blocat şi sursa de salarii, astfel că angajaţii nu îşi mai pot primii banii.

În aceste condiţii, sindicaliştii cer Ministrului Agriculturii să ia măsuri pentru scoaterea SNIF din executare silită, pentru a putea privatiza unitatea. Ei apreciază că, în contextul în care România a fost afectată în ultimii ani de grave calamităţi naturale este cât se poate de urgent ca această situaţie să fie deblocată, atât pentru a evita convulsiile sociale produse de pierderea locurilor de muncă, cât şi pentru a avea la dispoziţie o forţă de intervenţie promptă şi eficientă în diminuarea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale.

Sindicaliştii mai vor păstrarea în funcţie a directorului ADS, Teodor Kilaidistis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici