Sindicaliştii Fiscului din Arad: Cumpărăm consumabile şi mergem la controale cu maşinile personale

Greva spontană în cadrul Fiscului din Arad a scos la suprafaţă şi alte probleme, sindicaliştii susţinând că sunt nevoiţi să cumpere din banii lor consumabile pentru instituţie şi că folosesc maşinile personale pentru a merge la controale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

998 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii Fiscului din Arad: Cumpărăm consumabile şi mergem la controale cu maşinile personale

Sindicaliştii Fiscului din Arad: Cumpărăm consumabile şi mergem la controale cu maşinile personale

Toţi cei 450 de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Arad şi ai Serviciilor Fiscale din judeţ, care au oprit, luni, lucrul cu publicul, spun că au şi alte nemulţumiri, pe lângă inechităţile salariale, printre care şi faptul că sunt nevoiţi să cumpere din banii lor consumabilele pentru serviciu şi că folosesc, în interesul instituţiei, maşinile personale.

„Noi, din salarii, am început să ne cumpărăm hârtie, tonere, materiale de curăţenie la grupul social, mergem, facem deplasarea în teren pentru inspecţie, pentru colectare cu maşinile proprietate personală, primim banii de combustibil după două luni. Deci toate acestea se adună. Nu mai primim consumabile. (...) Angajaţii dacă vor să poată să desfăşoare activitatea şi-au cumpărat imprimante în biroruri, tonere şi hârtie. Ministerul face reducere la servicii şi bunuri, cumpărăm plicuri pe banii noştri ca să trimitem corespondenţă la contribuabili. Şi peste ele a venit şi cu această lege a salarizării, care ne nemulţumeşte total. Considerăm că nu este locul nostru pe această lege a salarizării la un coeficient de sub doi la sută. Vrem să aibă sistemul de sănătate salarii, vrem salarii mari în învăţământ, ne-ar plăcea ca şi copiii noştri să meargă la ore cu laboratoare dotate, pregătite, profesori motivaţi. Ne-ar plăcea ca la spitale să fie condiţii, dar nu putem admite ca noi, cei care colectăm banii la bugetul statului, să fim trimişi în coadă salarizării”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, liderul de sindicat din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Arad, Ioan Trifa.

Proteste au fost luni atât la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad, cât şi la Serviciile Fiscale din localităţile Lipova, Chişineu-Criş, Sebiş. Ineu şi Săvârşin. La Arad, o parte dintre angajaţi au ieşit în faţa instituţiei, pe bulevardul central.

În greva au fost şi angajaţii Inspecţiei Fiscale, aşa că verificările care urmau să aibă loc luni dimineaţă au fost reprogramate.

Contribuabilii care au mers luni la ghişeele Fiscului din Arad nu şi-au putut rezolva problemele şi au revenit după ce protestul s-a încheiat.

Sindicaliştii spun că marţi vor avea o nouă şedinţa pentru a stabili ce vor face, dar ameninţă că dacă doleanţele nu le vor fi rezolvate, protestele vor continua.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici