Premierul Cehiei a respins nominalizarea coaliţiei privind noul ministru de Finanţe

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, a respins luni nominalizarea coaliţiei de guvernare privind noul ministru de Finanţe, prelungind criza politică orientată în jurul lui Andrej Babis, notează site-ul The Associated Press.

82 afișări
Imaginea articolului Premierul Cehiei a respins nominalizarea coaliţiei privind noul ministru de Finanţe

Premierul Cehiei a respins nominalizarea coaliţiei privind noul ministru de Finanţe

Sobotka i-a cerut preşedintelui Milos Zeman să-l demită pe ministrul de Finanţe, Andrej Babis, suspectat de fraudă fiscală. Babis ar fi cumpărat obligaţiuni de la compania sa de produse chimice şi alimentare.

Andrej Babis, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Cehia, a negat acuzaţiile şi a refuzat să-şi dea demisia, iar preşedintele Zeman a refuzat să-l înlăture.

Alena Schillerova, adjunctul lui Andrej Babis, a fost propusă la conducerea Ministerului de Finanţe. Sobotka a respins această nominalizare, motivând că Schillerova are legături strânse cu Babis.

"Nu am încredere că doamna Schillerova ar fi putut să garanteze o analiză cu adevărat intensă şi amănunţită a administraţiei financiare şi a ministerului privind operaţiunile fiscale ale domnului Babis", a spus premierul Cehiei.

În replică, Andrej Babis a spus că nu înţelege decizia premierului, dar va propune un alt candidat pentru Finanţe până miercuri.

"Miniştrii nu cresc în copaci, trebuie să-i găsim undeva. Vreau să încheiem această criză şi voi prezenta o nouă soluţie", a declarat Babis.

Andrej Babis este liderul formaţiunii de centru ANO, care este favorită să câştige alegerile parlamentare din octombrie. Prin urmare, Babis are mari şanse să fie viitorul premier al Cehiei. De cealaltă parte, Bohuslav Sobotka este liderul Partidul Social-Democrat, care a câştigat alegerile generale din 2013.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici