Sindicatele ar accepta un salariu minim pe economie din 2010 de 705 lei

Sindicatele au cerut ca salariul minim pe economie să crească din 2010 la 750 de lei, pentru a fi respectat acordul semnat anul trecut cu Guvernul, dar consideră "mai mult decât rezonabilă" şi valoarea de 705 lei propusă de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

73 afișări
Imaginea articolului Sindicatele ar accepta un salariu minim pe economie din 2010 de 705 lei

Sindicatele ar accepta un salariu minim pe economie din 2010 de 705 lei (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Guvernului, cei ai sindicatelor şi ai patronatelor continuă, joi, la Ministerul Finanţelor, discuţiile despre proiectul de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar.

La discuţiile de joi cu reprezentanţii sindicatelor şi organizaţiilor patronale participă miniştrii Finanţelor şi Muncii, Gheorghe Pogea şi Marian Sârbu, precum şi un reprezentant de la Ministerul Sănătăţii.

Salariul minim brut pe economie, elementul de referinţă luat în calcul în legea de salarizare unitară în sectorul bugetar, va creşte de la 600 lei, în prezent, la 705 lei anul viitor şi va continua tendinţa ascendentă până în 2015, termenul de aplicare a legii, când ar urma să ajungă la 1.100 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici