Sindicatele din educaţie amână protestele până la instalarea unui nou guvern

Sindicatele din educaţie amână protestele anunţate, până la instalarea unui nou guvern, deoarece în condiţiile actuale nu au cu cine discuta revendicările cadrelor didactice.

18 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din educaţie amână protestele până la instalarea unui nou guvern

Sindicatele din educaţie amână protestele până la instalarea unui nou guvern (Imagine arhivă: Octav Ganea/Mediafax Foto/Publimedia)

"În acest moment se schimbă radical datele problemei. Aşteptăm instalarea unui nou guvern, la fel cum aşteptăm decizia Curţii Constituţionale", a spus vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu.

La rândul său, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, spune că protestele anunţate vor fi amânate până la instalarea unui "guvern viabil".

"În aceste condiţii, va trebui să reanalizăm poziţia, pentru că nu ştim ce guvern avem acum sau în viitor şi ce posibilităţi are guvernul interimar", a spus Isvoranu.

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că este de părere că, în condiţiile acestei instabilităţi majore, niciun sindicat nu va mai protesta până după alegerile prezidenţiale.

"Căderea Guvernului Boc dă senzaţia că nu se mai poate face nimic până după alegerile prezidenţiale şi cred că sindicaliştii vor sta cuminţi până la alegerea noului guvern din luna decembrie, pentru a-i cere acestuia să le rezolve problemele", a spus Marica.

Sindicatele din educaţie au ameninţat, zilele trecute, că vor continua protestele, fără a stabili data exactă, după ce majoritatea membrilor de sindicat au spus că vor să declanşeze greva generală pe termen nelimitat, în perioada alegerilor prezidenţiale.

Parlamentul a votat, marţi, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR împotriva Guvernului condus de premierul Emil Boc, fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când un cabinet pierde sprijinul forului legislativ.

Potrivit Constituţiei, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Cabinetul al cărui mandat a încetat ca urmare a retragerii de către Parlament a încrederii acordate îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice curente în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici