Sindicatele din educaţie: Revocarea lui Adomniţei nu ne va rezolva problemele

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ spun că revocarea din funcţie a ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, nu va rezolva problemele din educaţie şi susţin că vor continua acţiunea de protest împotriva sa, chiar dacă nu mai este la conducerea ministerului.

28 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din educaţie: Revocarea lui Adomniţei nu ne va rezolva problemele

Cristian Adomniţei, fostul ministru al Educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, consideră că premierul trebuia să-l demită mai demult pe ministrul Cristian Adomniţei. În opinia lui Nistor, gestul premierului nu rezolvă problemele din învăţământ, iar federaţiile sindicale din educaţie vor continua acţiunea împotriva lui Cristian Adomniţei, chiar dacă nu mai este ministru.

"Acţiunea împotriva lui continuă, pentru că el rămâne responsabil de situaţia creată în educaţie", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Marius Nistor.

La rândul său, preşedintele FSLI, Aurel Cornea, spune că tot Guvernul ar trebui demis, nu doar ministrul Adomniţei, pentru că nu el este principalul vinovat de situaţia cadrelor didactice.

"Guvernul Tăriceanu ar trebui demis în totalitate, pentru că nu a respectat acordul semnat cu federaţiile din învăţământ, care prevedea că trebuie elaborată o lege de salarizare unică în sistemul bugetar încă din aprilie 2006. Principalii responsabili sunt ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian şi premierul Călin Popescu Tăriceanu", a declarat Aurel Cornea.

Totodată, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) consideră că revocarea din funcţie a ministrului Educaţiei "nu rezolvă criza în care Guvernul Tăriceanu a aruncat ţara".

"Împreună cu domnul Adomniţei ar trebui, de fapt, să plece tot Guvernul care a dovedit că este incapabil să gestioneze problemele ţării. Tăriceanu, Vosganian şi Adomniţei trebuie să răspundă penal pentru răspândirea de informaţii false şi lansarea de mesaje panicarde prin care au creat o stare de haos naţional cu efecte imediate asupra mediului de afaceri, economic şi social. Cerem implicarea responsabilă şi a Preşedinţiei. Într-adevăr, acum se impune convocarea CSAT pentru a analiza faptele iresponsabile ale acestora şi pentru a cere o anchetă penală care să-i trimită pe cei trei în faţa instanţei", a declarat Cătălin Croitoru, preşedinte FEN.

FEN cere în continuare respectarea legii votate în Parlament care prevede majorarea salariilor personalului didactic.

Pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei pentru educaţie şi cercetare EDU CER şi ai Agenţiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei - Invăţământ Preuniversitar (AEACE-IP), cred că măsura demiterii lui Cristian Adomniţei "vine prea târziu, într-un moment de criză, când nu se mai poate rezolva nimic".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a revocat pe Cristian Adomniţei din funcţia de ministru al Educaţiei şi îl va propune pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare şi Ştiinţă, Anton Anton, pentru portofoliul Educaţiei, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici