Sindicatele din penitenciare, întâlnire cu premierul Tudose, pentru discuţii cu privire la majorări salariale de până la 15%/ UPDATE: Teoroc (SNLP): Am cerut premierului ca să nu ia bani de la penitenciare la rectificarea bugetară

Sindicatele din penitenciare au anunţat că se vor întâlni joi cu premierul Mihai Tudose, la solicitarea ministrului Justiţiei, ca să negocieze acordarea majorării salariale de până la 15 la sută pentru angajaţii din închisori.

443 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din penitenciare, întâlnire cu premierul Tudose, pentru discuţii cu privire la majorări salariale de până la 15%/ UPDATE: Teoroc (SNLP): Am cerut premierului ca să nu ia bani de la penitenciare la rectificarea bugetară

Sindicatele din penitenciare se întâlnesc joi cu premierul Mihai Tudose, pentru discuţii cu privire la acordarea majorării salariale de până la 15 la sută

UPDATE 12.30 Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare, Ştefan Teoroc, i-a cerut, joi, premierului Mihai Tudose ca, la rectificarea bugetară, să nu ia bani de la sistemul penitenciar, susţinând că suma prevăzută în acest sens este de 57 de milioane de lei.

"La rectificarea bugetară vom pierde bani şi vom pierde bani mulţi, pentru că ştim care este problema din punct de vedere bugetar a ţării. Ministerul Finanţelor Publice încearcă să recupereze bani de peste tot. În ce ne priveşte, avem 57 de milioane (de lei - n.r.) care trebuie tăiaţi din buget. Am cerut premierului să-i lase acolo unde sunt, să încercăm să facem încadrări, să îmbunătăţim condiţiile de muncă", a declarat liderul SNLP, Ştefan Teoroc, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Mihai Tudose.

El a precizat că bugetul alocat în 2017 sistemului penitenciar este "substanţial mai mic decât anul trecut".

"Pe lângă asta, avem pensionări şi blocare de posturi vacante pe care deocamdată nu putem să le scoatem la concurs, decât ce e aflat în derulare. Problema nu e deloc simplă", a adăugat Teoroc.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, joi, la sediul Guvernului, cu sindicaliştii din sistemul penitenciar. La întâlnire a fost prezent şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

----------------------------------------------------------

Reprezentanţii sindicatelor din penitenciare au fost invitaţi joi, la ora 11.00, la o întâlnire cu premierul Mihai Tudose. Discuţia are loc la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a declanşării protestelor angajaţilor din penitenciare.

"Principala tema de discuţie va fi eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare şi acordarea majorării de până la 15% pe care toţi colegii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au primit-o deja", se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), remis MEDIAFAX.

Sindicatele din penitenciare au mai anunţat că vor propune identificarea unor soluţii pentru probleme de fond ale sistemului penitenciar precum condiţiile de lucru, deficitul de personal şi asigurarea unui buget care să acopere funcţionarea, dar şi proiectele de modernizare a închisorilor.

Totodată, sindicaliştii vor să discute şi despre solicitarea de modificare a statutului agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare şi a legii pensiilor de militare de stat.

Până la obţinerea unor rezultate concrete, protestele angajaţilor din penitenciare continuă.

Sindicatul Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) a anunţat că pe 17 august, în jur de 2.000 de persoane vor picheta Ministerul Justiţiei. Şi sindicaliştii din cadrul FSANP iau în considerare participarea la miting.

Discuţiile ministrului Justiţiei cu sindicaliştii ANP s-au axat pe condiţiile din închisori, în contextul deciziei pilot a CEDO din aprilie, potrivit căreia statul român are la dispoziţie şase luni pentru prezentarea unui calendar precis pentru punerea în aplicare a măsurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor care au dus la încălcarea Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici