Sindicatul Europol, despre maşinile de Poliţie: Autospeciale doar cu numele

  • Sindicatul Europol susţine că maşinile de Poliţie sunt autospeciale doar cu numele, nefiind prevăzute cu elemente de protecţie suplimentară.
  • Reacţia sindicaliştilor vine după ce doi poliţişti din Olt au fost grav răniţi după ce au fost implicaţi într-un accident.
5032 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Europol, despre maşinile de Poliţie: Autospeciale doar cu numele

Sursa foto: Facebook / Sindicatul Europol

„Autospeciale doar cu numele. Acesta este rezultatul unui impact având în vedere că nu sunt prevăzute cu elemente de protecţie suplimentară”, au scris reprezentanţii Sindicatului Europol pe pagina de Facebook a organizaţiei.

„Colegii noştri din cadrul IPJ Olt ce se aflau în misiune pentru însoţirea unei ambulanţe care transporta un pacient cu afecţiuni psihice, au fost grav răniţi în urma accidentului rutier produs”, au adăugat sindicaliştii.

Accidentul în care o maşină de Poliţie s-a ciocnit cu o Ambulanţă a avut loc vineri dimineaţa pe DN 64 Caracal-Găneasa, în comuna Şopârliţa, judeţul Olt.

Ambele autospeciale erau în misiune.

Potrivit Poliţiei Olt, poliţiştii alături de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt transportau la spital o persoană al cărei „comportament era deviant”.

Persoana violentă era transportată cu ambulanţa, iar echipajul de poliţie însoţea transportul, având semnalele luminoase în funcţiune.

Întrucât pacientul ar fi devenit violent, şoferul ambulanţei a frânat brusc, moment în care echipajul poliţiei a intrat în coliziune faţă spate cu acesta. Accidentul s-a produs pe fondul unui carosabil uşor umed.

Cinci persoane au fost implicate în accident: doi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti, o asistentă medicală, un ambulanţier şi un pacient.

„Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au intervenit la faţa locului, au asistat medical victimele şi le-au transportat la spital, conştiente. Din păcate, cei doi colegi prezintă fracturi la membrele inferioare”, a transmis IPJ Olt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici