Sindicatul EUROPOL Garda de Coastă despre scandalul plăcuţelor: Şefii MAI execută comenzi de partid. Vinovaţi vor fi găsiţi tot poliţiştii din stradă

Sindicatul EUROPOL Garda de Coastă critică modul în care şefii din structurile MAI au tratat, în ultimele zile, cazul plăcuţelor de înmatriculare anti-PSD şi acuză faptul că aceştia sunt numiţi politic şi execută comenzi de partid, iar vinovaţi vor fi găsiţi tot poliţiştii din stradă.

975 afișări
Imaginea articolului Sindicatul EUROPOL Garda de Coastă despre scandalul plăcuţelor: Şefii MAI execută comenzi de partid. Vinovaţi vor fi găsiţi tot poliţiştii din stradă

Sindicatul EUROPOL Garda de Coastă despre scandalul plăcuţelor: Şefii MAI execută comenzi de partid

Sindicatul EUROPOL Garda de Coastă, afiliat Federaţiei PUBLISIND, membră a Blocului Naţional Sindical, critică în termeni duri cadrele din fruntea structurilor MAI, prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, pentru modul în care au gestionat cazul lui Răzvan Ştefănescu, şoferul care s-a plimbat prin ţară având ataşate la autoturism plăcuţe de înmatriculare personalizate anti-PSD.

"Daca cineva mai avea dubii când poliţiştii şi sindicatele spun că şefii din structurile MAI sunt numiţi politic şi execută comenzi de partid în loc să-şi facă treaba de poliţiştii, acum recunosc singuri.
Şi trecem de bâlbele cunoscute, pentru că finalul e de rămas în istorie: forfota multă până la cel mai înalt nivel, justificări puerile cu care să se ascundă comanda dată, lauda maximă cu importantul dosar penal... şi când au ajuns la ultima frază din referat au trebuit să scrie cu mâna lor "atât de proşti am fost să executăm comanda, şi-am muncit degeaba" dar în doar trei cuvinte: propunem clasarea cauzei!", se arată în postarea Sindicatului EUROPOL Garda de Coastă.

Sindicatul arată că singurii vinovaţi care vor fi găsiţi în cazul plăcuţelor de înmatriculare anti-PSD vor fi poliţiştii din stradă.

"Încă puţină frecţie urmează: nişte verificari. Evident că cei care au primit comanda de la partid şi-au transmis-o mai departe, nu vor păţi nimic şi verificările se vor duce direct către agenţii care au fost în strada şi-au ridicat plăcuţele, pentru că va fi greu de demonstrat că au executat o dispoziţie verbală şi verificările vor concluziona că au acţionat neprofesionist, de capul lor, că nu au ştiut legea deşi aveau această obligaţie de serviciu. Şi uite asa se ajunge ca opinia publică să urască poliţistul din stradă, care trebuie să îndure presiunile şi înjurăturile cetăţenilor, dar mai ales presiunile din interior. Şi tot astfel, ura se răsfrange asupra tuturor celor din breaslă şi tot poliţistul din stradă este arătat apoi cu degetul că strică imaginea instituţiei", se mai arată în aceeaşi postare.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici