Sindicatul Poliţiştilor ameninţă cu proteste dacă structuri din Poliţie vor trece în subordinea autorităţilor locale

SNPPC ameninţă cu proteste în situaţia în care demersul vicepremierului Liviu Dragnea de trecere a unor structuri ale Poliţiei Române în subordinea autorităţilor locale va fi pus în aplicare, informează Confederaţia Naţională Sindicala "Cartel Alfa".

1221 afișări
Imaginea articolului Sindicatul Poliţiştilor ameninţă cu proteste dacă structuri din Poliţie vor trece în subordinea autorităţilor locale

Sindicatul Poliţiştilor ameninţă cu proteste dacă structuri din Poliţie vor trece în subordinea autorităţilor locale (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"Cartel Alfa" precizează că în 26 septembrie 2011, la solicitarea Guvernului condus de Emil Boc, CSAT a aprobat trecerea structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Române, în subordinea autorităţilor locale, hotărârea CSAT fiind anulată în momentul în care USL a ajuns la guvernare, în 2012.

De asemenea, în iunie, vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat primarilor analizarea oportunităţii preluării unor structuri ale Poliţiei Române - ordine publică şi siguranţă rutieră - la autorităţile locale, arată "Cartel Alfa".

"Faţă de această analiză, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a solicitat, în scris, o întâlnire cu vicepremierul Liviu Dragnea, solicitare la care acesta nu a dat curs. Astfel, denunţăm public modul în care domnul Liviu Dragnea înţelege să promoveze acte normative, fără o analiză transparentă, cu date concrete, despre activitatea Poliţiei Române, care să conducă la oportunitatea trecerii serviciile oferite de Poliţia Română, în structura ei actuală, către autorităţile locale. Trebuie să se aibă în vedere toate efectele care ar putea fi generate asupra poliţiştilor, inclusiv asupra siguranţei cetăţeanului", se arată într-un comunicat remis, marţi, MEDIAFAX.

CNS "Cartel Alfa" precizează că SNPPC nu susţine acest concept, aşa cum a făcut-o şi în 2011 privind decizia CSAT, având în vedere că se doreşte încercarea de aservire a poliţiştilor din Poliţia Română la interesele politice ale administraţiei locale, şi nicidecum eficientizarea activităţii şi reducerea cheltuielilor.

"Considerăm că Poliţia Locală trebuie să funcţioneze aşa cum este în prezent, conform Legii nr. 155/2010. Pe fondul nemulţumirilor deja existente în rândul poliţiştilor privind neacordarea drepturilor restante şi nerespectarea drepturilor legale actuale, demersul domnului Liviu Dragnea nu face decât să accentueze starea de tensiune în rândurile poliţiştilor, care vor duce chiar la un blocaj instituţional", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici