Sinistraţii din Zalău vor primi în folosinţă un alt imobil la 1 noiembrie

Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a declarat că foştii locatari ai blocului E24, distrus în urma unei explozii din 14 septembrie, vor primi în folosinţă locuinţe într-un imobil nou în data de 1 noiembrie.

1 afișare
Imaginea articolului Sinistraţii din Zalău vor primi în folosinţă un alt imobil la 1 noiembrie

Sinistraţii din Zalău vor primi în folosinţă un alt imobil la 1 noiembrie 2007

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a declarat, joi, că acest termen va fi respectat, după ce cu trei săptămâni în urmă, se anunţase o întârziere a lucrărilor, din cauza finisajelor cerute de cele 19 familii de sinistraţi.

"Lucrările la blocul pe care îl vor primi în folosinţă cele 19 familii din E24 vor fi încheiate până la 1 noiembrie. Încercăm să nu întârziem recepţia lucrării, chiar dacă trebuie insistat asupra finisajelor cu gresie şi faianţă din apartamente. Se vorbea de o întârziere de o săptămână din cauza finisajelor, dar vrem ca la 1 noiembrie blocul să fie gata. Printr-o Hotărâre de Guvern, au fost transferate către noi cele două corpuri ale acestui imobil, care la început aveau destinaţia de locuinţe ANL. Această destinaţie a fost schimbată deja în locuinţe de necesitate. Perioada pentru care sunt alocate aceste locuinţe este de cinci ani, după care ele vor reveni la statul iniţial. Sperăm ca în niciun caz să nu se ajungă la acest termen", a mai spus primarul.

Pentru a termina lucrările la 1 noiembrie, firma constructoare - SC Construcţii Montaj SA - va suplimenta echipele de muncitori şi va extinde programul de lucru.

Acest bloc va fi, astfel, finalizat mai repede cu trei luni decât era prevăzut prin contractul iniţial semnat între autoităţile locale şi firma constructoare, contract care prevedea că blocul va fi terminat în ianuarie 2008.

În bloc sunt 24 de apartamente, din care şase sunt cu două camere, iar restul cu o cameră. Locuinţele mai spaţioase vor reveni familiilor cu copii.

În Zalău, 19 familii au rămas fără locuinţe după ce o explozie a distrus, în 14 septembrie, un bloc întreg (E24), locatarii reuşind să salveze doar acte, bani, îmbrăcăminte şi obiecte de uz electrocasnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici