Sinistraţii în urma inundaţiilor din Petroşani vor fi vaccinaţi

Sinistraţii din Petroşani urmează să fie vaccinaţi, începând de miercuri, autorităţile locale deschizând un punct sanitar în cartierul afectat de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute, iar locuinţele oamenilor vor fi deratizate.

357 afișări
Imaginea articolului Sinistraţii în urma inundaţiilor din Petroşani vor fi vaccinaţi

Sinistraţii în urma inundaţiilor din Petroşani vor fi vaccinaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit viceprimarului din Petroşani, Claudiu Cornea, pe strada Aviatorilor, cea mai afectată de inundaţii, se lucrează încă pentru îndepărtarea efectelor provocate de calamitatea naturală.

"Începând de mâine (miercuri - n.r.), toate persoanele din zona calamitată vor fi vaccinate pentru a preîntâmpina eventuale îmbolnăviri cauzate de inundaţiile ce au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Nu am terminat încă de curăţat zona, se lucrează pentru eliminarea efectelor, iar apartamentele oamenilor vor fi deratizate", a declarat, marţi, viceprimarul Claudiu Cornea.

Reprezentantul administraţiei locale din Petroşani a afirmat că toate persoanele sinistrate vor fi aşteptate, de miercuri, la un cabinet medical amenajat în cartierul Aeroport.

Consiliul Local Petroşani a aprobat, luni după-amiază, în şedinţă extraordinară, alocarea din fondul de rezervă a sumei de un miliard de lei vechi pentru un prim ajutor financiar acordat familiilor sinistrate. Potrivit primarului Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, mai multe aparate de încălzit pentru a usca pereţii locuinţelor distruse vor fi aduse în cursul zilei de marţi.

Echipele de intervenţie şi locuitorii de pe strada Aviatorilor, cea mai afectată de inundaţii, scoteau, luni, nămolul din locuinţe şi încearcau să elibereze aparatamentele de bunurile distruse. Oamenii şi-au scos mobila udă în stradă, iar majoritatea bunurilor aflate în locuinţe în momentul inundaţiilor a fost distrusă.

Şeful de la Serviciul de Protecţie Civilă Petroşani, Alexandru Ungureanu, declara că echipele de intervenţie urmează să spele inclusiv străzile dintre blocuri pe care stratul de nămol este foarte gros.

Persoanele din zona calamitată au primit din partea administraţiei locale apă şi pizza.

Potrivit unei statistici preliminare, dată publicităţii luni dimineaţă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în Petroşani au fost inundate peste 140 de locuinţe, între care 20 de case, iar 19 străzi şi o benzinărie au fost acoperite de ape, sute de oameni au fost evacuaţi, după ce o ploaie torenţială de circa o oră a înfundat sistemul de canalizare din localitate.

Traficul pe DN66, în zona Petroşani, care a fost blocat din cauza apelor, duminică seară, în jurul orei 20.00, a fost reluat, luni dimineaţă, în jurul orei 4.00, după ce echipele de intrevenţie au lucrat toată noaptea pentru a evacua apa care a acoperit aproximativ cinci sute de metri din acest tronson.

Potrivit ISU Hunedoara, la inundaţiile din municipiul Petroşani au intervenit, în sprijinul sinistraţilor, 150 de pompieri de la Detaşamentul Petroşani, Garda de Intervenţie Uricani şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Petrila, cu cinci autospeciale, şase motopompe şi două bărci. Suplimentar, au fost trimişi în zona calamitată zece subofiţeri şi trei ofiţeri de la Detaşamentul de Pompieri din Deva, Orăştie şi Garda de Intervenţie Râu de Mori, cu două autospeciale şi trei motopompe de mare putere şi o barcă. În sprijinul pompierilor au venit şi 20 de jandarmi de la Detaşamentul din Petroşani.

Cea mai afectată zonă a fost strada Aviatorilor, unde zeci de blocuri au fost inundate, majoritatea sinistraţilor din apartamentele de la parter refuzând însă să plece din case şi refugiindu-se la vecinii de la etajele superioare.

Autorităţile din Petroşani au luat, duminică seară, decizia întreruperii energiei electrice în partea de sud a municipiului Petroşani, unde parterele unor blocuri din cartierele Aviatorilor şi Saturn au fost inundate din cauza ploii torenţiale, decizia fiind luată pentru a se evita incidentele care s-ar fi putut produce în urma unor scurtcircuite provocate de inundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici