Video Sinteşti: Scandal cu bătăi şi împuşcături între două familii de romi

Peste 200 de persoane din localitatea ilfoveană Sinteşti au fost implicate, miercuri, într-un un scandal, în care s-au folosit şi arme, după ce două familii de romi din localitate s-au certat din cauza neînţelegerilor în privinţa căsătoriei copiilor lor.

34 afișări

Poliţiştii ilfoveni au identificat mai multe persoane suspectate că ar fi tras focuri de armă în scandalul de la Sinteşti, din locuinţa unora dintre aceştia fiind ridicate arme de vânătoare şi de tir, pistoale cu gaz şi peste 50 de cartuşe, a informat, miercuri, Poliţia Ilfov.

"În urma activităţilor desfăşurate sub supravegherea procurorului din cadrul Tribunalului Bucureşti, au fost depistate şi audiate 26 de persoane implicate în conflict. Dintre aceştia, au fost identificaţi cinci suspecţi despre care există indicii că au tras mai multe focuri cu arme de vânătoare şi pistoale cu gaze. De la locuinţa unuia dintre suspecţi a fost ridicată o armă de vânătoare cu alice, iar de la locuinţa altui suspect au fost ridicate două arme de vânătoare şi de tir, două pistoale cu gaz, precum şi 56 de cartuşe. De asemenea, în faţa altei locuinţe au fost găsite două pistoale cu gaz, iar de la locul altercaţiei au mai fost ridicate mai multe obiecte contondente", se arată în comunicatul Poliţiei.

În urma altercaţiei, 13 persoane care prezentau plăgi împuşcate s-au prezentat la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, pentru a li se acorda îngrijiri medicale, trei fiind internate.

Dintre acestea, 12 persoane au formulat plângeri penale pentru vătămare corporală şi distrugere.

Procurorul s-a autosesizat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, în acest sens urmând a fi desfăşurate activităţi procedurale.

"Pe timpul nopţii, ordinea în zonă va fi asigurată de mai multe echipaje de poliţişti de ordine publică şi intervenţie rapidă, precum şi de jandarmi", se mai arată în comunicat.

Anchetatorii au obţinut de la judecător, miercuri, peste 20 de mandate de percheziţie pentru domiciliile membrilor unor familii de romi, implicaţi în scandalul din localitatea ilfoveană Sinteşti, soldat cu împuşcături, au informat surse judiciare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, subinspectorul Cristina Goliş, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele două familii de romi s-au certat în urmă cu două săptămâni deoarece un băiat de 14 ani, promis pentru căsătorie unei fete de 12 ani, a fost văzut pe stradă mergând de mână cu o altă fată.

"Mamele celor doi s-au certat acum două săptămâni, dar scandalul a fost aplanat şi s-a considerat o problemă rezolvată. Astăzi (miercuri - n.r.) fata a fost promisă altui băiat, ceea ce a dus la declanşarea unui scandal în care au fost folosite mai multe arme", a declarat Cristina Goliş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov a precizat că în conflict au fost implicate 200 de persoane care "s-au înjurat, s-au lovit, au aruncat cu pietre, apoi au scos armele şi s-au împuşcat".

Subinspectorul Cristina Goliş nu a putut preciza tipul armelor folosite, nici numărul răniţilor, explicând că ancheta este îngreunată de lipsa de cooperare a celor implicaţi în scandal.

"Nu vor să se reclame. Martorii spun că s-au folosit pistoale cu gaze şi, probabil, puşti cu alice. Nu se ştie sigur. Acestea sunt primele declaraţii, dar se va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat acolo abia la încheierea anchetei", a precizat Cristina Goliş.

Douăsprezece persoane implicate în scandalul dintre familiile de romi au fost internate la Spitalul Bagdasar-Arseni, cu plăgi prin împuşcare şi urmează să fie operate, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Florian Bica.

"Până în prezent au ajuns la spital 12 romi, împuşcaţi cu alice, majoritatea în membrele inferioare, abdomen şi cap. Doi dintre ei au fost deja duşi în sala de operaţie pentru extragerea alicelor", a spus medicul Florian Bica.

Florian Bica a adăugat că după ce au ajuns la spital primele victime ale altercaţiei, curtea spitalului s-a umplut de romi, susţinători ai familiilor implicate în scandal, pentru calmarea lor fiind necesară intervenţia forţelor de ordine.

"Nu a fost nevoie de folosirea armelor, nici măcar de utilizarea forţei. Când au văzut că venim, s-au potolit şi au intrat în curţi. Din păcate, până să ajungem noi mai multe persoane au fost împuşcate cu arme nelatale, nefiind înregistrată nicio victimă în rândul forţelor de ordine. În acest moment jandarmii asigură menţinerea ordinii în zonă, iar poliţiştii au început ancheta pentru identificarea participanţilor la conflict", au declarat surse din rândul jandarmilor ilfoveni.

Peste 50 de persoane au fost audiate de poliţiştii ilfoveni în legătură cu scandalul dintre cele două familii de romi din localitatea ilfoveană Sinteşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, subinspector Cristina Goliş.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că până în prezent nu a fost reţinută nicio persoană, audierile având loc la domiciliile persoanelor, adăugând că cercetările în acest caz vor fi continuate pentru identificarea tuturor celor implicaţi în conflict, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite.

În faţa Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală s-au adunat aproximativ 20 de persoane de etnie romă, care aşteaptă să iasă rudele lor internate. Femeile din acest grup au încercat în repetate rânduri să se strecoare în spital, însă au fost oprite de jandarmii bucureşteni care păzesc instituţia.

Din spital a ieşit o femeie rănită în incident, povestind celor prezenţi că a fost împuşcată de un bărbat "cu o puşcă mare şi care a tras în toată lumea la rând". Femeia a fost preluată de un echipaj de poliţie, care a urcat-o într-o maşină pentru a o duce, probabil, acasă.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, sublocotenentul Marius Militaru, a declarat, pentru MEDIAFAX că la Spitalul Bagdasar-Arseni sunt aproximativ 20 de jandarmi, dar în caz de nevoie, numărul acestora ar putea fi suplimentat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici