Sistem de securitate NATO pe Aeroportul Băneasa

Aeroportul Băneasa "Aurel Vlaicu" va beneficia de un sistem de securitate, care va monitoriza zonele de interes din perimetrul aeroportului, având montat înspre Romaero şi un gard "cu detecţie pe infraroşu".

42 afișări
Imaginea articolului Sistem de securitate NATO pe Aeroportul Băneasa

Sistem de securitate NATO pe Aeroportul Băneasa

Directorul Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că gardul este unul mai special, din sârmă ghimpată cu detecţie pe infraroşu, având şocuri electrice la o intensitate foarte mică.

"Nu este letal, dar dacă încerci sa îl escaladezi o să te scuture puţin, astfel încât să te facă să te răzgândeşti", a explicat Mladin.

Aeroportul "Aurel Vlaicu" Băneasa va fi utilizat, în perioada 2-4 aprilie, exclusiv pentru delegaţiile oficiale sosite la summit-ul NATO, iar cursele civile, inclusiv cele ale operatorilor low-cost, vor fi fie anulate, fie direcţionate către Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni.

Cele două aeroporturi din Bucureşti rămân deschise în perioada summit-ului NATO, însă toate cursele civile vor fi concentrate pe Aeroportul "Henri Coandă", iar Aeroportul Băneasa va rămâne deschis pentru cursele oficiale.

Astfel, cursele de linie, cursele low-cost şi chiar unele delegaţii speciale vor opera pe Aeroportul "Henri Coandă". Aeronava preşedintelui american George W. Bush va ateriza pe Aeroportul "Henri Coandă".

În perioada summit-ului, 16 aeronave vor staţiona pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" Băneasa, 11 pe aeroportul din Constanţa şi şase pe aeroportul din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici