Sistemul RO-ALERT, activat în Harghita: Populaţia, avertizată după ce un urs a fost văzut în localitatea Păuleni Ciuc

Populaţia a fost alertată, vineri seara, prin sistemul RO-ALERT, după ce, în localitatea Păuleni Ciuc, judeţul Harghita, a fost văzut un urs. În zonă au fost trimise un echipaj SMURD şi unul de jandarmi.

296 afișări
Imaginea articolului Sistemul RO-ALERT, activat în Harghita: Populaţia, avertizată după ce un urs a fost văzut în localitatea Păuleni Ciuc

Harghita: Populaţia, alertată după ce un urs a fost văzut în localitatea Păuleni Ciuc

Reprezentanţii ISU Harghita au trimis un mesaj de alertare a populaţiei, vineri seara, după ce în localitatea Păuleni Ciuc a fost văzut un urs.

„Pe 112 a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Păuleni Ciuc. A fost trimis mesaj de avertizare pe Ro-Alert în localitate. De asemenea, a fost trimis pentru asigurare un echipaj SMURD şi un echipaj de jandarmi”, a transmis ISU Harghita.

Prezenţa unui urs a fost semnalată şi vineri dimineaţa în localitate. Potrivit Jandarmeriei Harghita, un bărbat a sesizat prezenţa unui urs în apropierea casei sale, animalul omorându-i găinile din gospodărie şi din câte se pare şi nişte oi din curtea unui vecin, după care s-ar fi retras într-un lan de porumb aflat la marginea localităţii.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie, însă ursul nu a mai fost găsit acolo şi nici în lanul de porumb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici