Sistemul Work From Home s-ar putea să fie mai poluant decât ai crede. De ce?

  • Munca de acasă poluează din cauza încălzirii constante a locuinţelor
  • În România, 43% dintre respondenţi se încălzesc la soba cu lemne, cărbune sau gaz natural
  • U.E. ar putea interzice până în 2030 centralele pe gaze, pentru a reduce emisiile de carbon
1628 afișări
Imaginea articolului Sistemul Work From Home s-ar putea să fie mai poluant decât ai crede. De ce?

Sistemul Work From Home s-ar putea să fie mai poluant decât ai crede. De ce?

Te-ai gândit că munca ta de acasă poate afecta negativ mediul? A lucra remote nu schimbă doar societatea, ci şi natura. Un studiu din Marea Britanie arată că încălzirea locuinţelor personale va produce mai multe emisii de carbon decât încălzirea birourilor. În Anglia, majoritatea locuinţelor sunt încălzite cu gaz natural care poluează.

Un studiu Inscop Research, realizat în 2019, îţi spune că 43% dintre respondenţii români se încălzesc la soba cu lemne, cărbune sau gaz natural. 35, 5% au centrală proprie pe gaz natural şi doar 1,8% au sistem electric de încălzire.

Uniunea Europeană nu se joacă când vine vorba de protecţia mediului. În urma unui studiul al unui cercetător danez, centralele de apartament pe gaze ar putea fi interzise până în 2030. Motivul: Doar aşa poluarea din încălzirea locuinţelor poate fi redusă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici