Site-urile care difuzează ştiri false, închise în contextul crizei din Ucraina. Anunţul Guvernului

  • Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat luni că mai multe site-uri identificate că au propagat ştiri false au fost sau vor fi închise.
  • De asemenea, programul Russia Today nu va mai fi difuzat de luni seara de niciun operator tv din România.
4982 afișări
Imaginea articolului Site-urile care difuzează ştiri false, închise în contextul crizei din Ucraina. Anunţul Guvernului

„Sunt o serie de măsuri pe care autorităţile române le-au luat în această perioadă pentru a bloca anumite surse identificate ca propagând ştiri false în contextul crizei din Ucraina”, a declarat luni Dan Cărbunaru.

Conform Guvernului, lista site-urilor fake news şi fraude cu activitate in contextul crizei Ucraina – Rusia pentru care au fost demarate procedurile de blocare este următoarea:

„Începând din această seară, potrivit datelor comunicate la nivelul Guvernului, ultimul operator care furnizează servicii tv în România va opri difuzarea Russia Today în România. Începând din această seară nici un operator nu va mai avea acest serviciu activ”, a mai spus Dan Cărbunaru.

Acesta a adăugat că la nivel european au fost deja anunţate măsuri de blocare a redifuzării atât a conţinutul Russia Today, cât şi a Sputnik.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici