Situaţia paturilor de ATI, în secţiile COVID de Terapie Intensivă

  • Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, luni, că situaţia COVID-19 este mai bună săptămâna aceasta.
  • În România există 247 de paturi de Terapie Intensivă libere, dintre care 55 în Bucureşti.
383 afișări
Imaginea articolului Situaţia paturilor de ATI, în secţiile COVID de Terapie Intensivă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii a declarat, într-o conferinţă de presă, că numărul de infectări raportat zilnic este real şi verificat, iar în ultima săptămână se vede o îmbunătăţire a situaţiei din spitale.

„Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea şi îl verificăm împreună cu numărul de paturi din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informaţiile, raportările - ieri de la ora 17.00 - şi ele au fost concordante. Cele două surse de informaţii au fost Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătăţii şi CNCCI, care ajută la transferul pacienţilor între unităţile sanitare”, a spus Ioana Mihăilă.

Aceasta a spus că sunt 247 de paturi de ATI pentru adulţi şi 32 de paturi ATI pentru copii sunt libere.

„Legat de numărul de paturi din Terapie Intensivă, pentru că aceasta este informaţia de prim interes, într-adevăr, situaţia este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta avem la nivel naţional 247 de paturi de ATI neocupate, pentru adulţi şi 32 pentru copii, conform raportărilor verificate de ieri (duminică – n.r.) de la ora 17.00, iar la nivelul Bucureştiului avem 55 de paturi libere pentru adulţi şi 10 paturi libere pentru copii”, a spus Mihăilă.

Întrebată de ce totuşi sunt pacienţi care nu sunt transferaţi în aceste paturi, ministrul a spus că, cel mai probabil, este vorba de pacienţi în proces de evaluare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici