Situaţie revoltătoare la centrul pentru persoane cu handicap din Urlaţi. Fotografiile postate de Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a efectuat o vizită inopinată la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi cu Handicap din Urlaţi, fiind revoltată de condiţiile în care se află pacienţii. Ministrul a spus că situaţia va fi schimbată, deoarece a cerut măsuri.

1794 afișări
Imaginea articolului Situaţie revoltătoare la centrul pentru persoane cu handicap din Urlaţi. Fotografiile postate de Ministrul Muncii

Ministrul Muncii, revoltată de condiţiile din centrul pentru persoane cu handicap din Urlaţi. FOTO

„Am parcurs în această după amiază (marţi, n.r.) drumul neasfaltat din Urlaţi către Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi cu Handicap. Într-o totală izolare, departe, cât mai departe de comunitate. La “nebuni”, după cum s-a exprimat poliţistul din Urlaţi cu care ne-am întâlnit, întâmplător, în oraş. Despre 179 de persoane vorbea.

Am plecat din Bucureşti după discuţiile pe salariul minim, fără anunţ prealabil, am ajuns în faţa Centrului alături de noua mea colegă, Preşedinta ANDPDCA, Mădălina Turza, am intrat şi am discutat, în primul rând, cu beneficiarii - adulţi cu dizabilităţi intelectuale care trăiau împreună cu persoane fără dizabilităţi suferind, pur şi simplu, de lipsa părinţilor şi chiar a unei locuinţe. I-am lăsat să ne povestească. Cea mai mare durere: nu ies din Centru. Acolo este toată viaţa lor. Îşi doresc să muncească, să fie activi, să fie şi viaţa lor cu un sens”, povesteşte, pe Facebook, ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a postat, tot pe pagina sa, iar în una din fotografii este izolatorul pentru cei contagiosi, despre care ministrul spune că este „o cameră cât o debara” şi, de fapt, e folosită drept cameră de pedeapsă pentru pacienţii care greşesc.

„Pedeapsa din camera cât o debara, fără geamuri, poate fi şi de o lună. Greu de crezut că, în această atmosferă, beneficiarii acestui Centru vor dobândi o viaţă independentă, aşa cum aşteaptă Comisia Europeană de mulţi ani de la noi. Bine că se investiseră bani în zugrăvirea camerelor şi în termopane. Tot din bani europeni, culmea”, mai arată sursa citată.

După vizita în Centrul din Urlaţi, ministrul a precizat că a cerut măsuri şi urmează a fi prezentate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urlaţi,
ministru,
centru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici