SLN: Caz incredibil. Trupul neînsufleţit al unui comandant de navă român nu poate fi adus acasă

  • Corpul neînsufleţit al unui comandant de navă român mort, în 19 aprilie, la bord, nu poate fi repatriat pentru a putea primi obiceiurile creştineşti de înmormântare acasă, susţine Sindicatul Liber al Navigatorilor din Transportul Maritim.
  • Cîţu: „Ministerul Apărării face tot”.
1261 afișări
Imaginea articolului SLN: Caz incredibil. Trupul neînsufleţit al unui comandant de navă român nu poate fi adus acasă

Trupul neînsufleţit al unui comandant de navă român nu poate fi adus acasă

Conform Sindicatului Liber al Navigatorilor din Transportul Maritim (SLN), comandantul Sandu Dan a murit pe nava Vantage Wave sub pavilion Liberia pe data de 19 Aprilie 2021, la 4 zile după ce nava a părăsit un port de încărcare din India.

„S-a simţit rău şi cel mai probabil a suferit un infarct miocardic fatal pe un fond de îmbolnăvire încă necunoscut. Armatorii navei au încercat să trimită corpul neînsufleţit către ţară, dar fără succes, deşi a tranzitat mai multe porturi special pentru aceast lucru: Singapore, Taiwan, S.Korea, Malaysia, Vietnam, chiar şi Japonia. Nava a ajuns pe 7 mai 2021 la destinaţie în China, dar autorităţile încă nu au lăsat nava să intre la operare nici pâna astăzi”, susţine SLN.

Conform sindicatului, s-au făcut până acum toate demersurile posibile, însă problema nu a putut fi rezolvată şi, „ce e şi mai rău, echipajul a început să raţionalizeze alimentele şi apa pentru că autorităţile chineze refuză orice interacţiune cu această navă. Trupul neînsufleţit al comandantului Sandu Dan se află în camera frigorifică a navei din 19 aprilie şi toate organizaţiile internaţionale şi naţionale au fost alertate până în acest moment. Sindicatul Liber al Navigatorilor a făcut un apel la preşedintele României pentru a interveni pe căile oferite de acestă demnitate publică şi a găsi o modalitate de a debloca acest caz deosebit. Navigatorii sunt lucrători esenţiali în transportul internaţional. Prin activitatea lor, economia mondială este stabilă în acest context pandemic extraordinar şi merită respectul cuvenit pentru ca măcar rămăşitele pamânteşti ale celor care iată, sunt rapusi fiindcă îşi desfăşoară activitatea prin ţări şi locuri periculoase (vezi India) să poată fi returnate familiilor în orice condiţii”.

Premierul Florin Cîţu, întrebat despre această situaţie, sâmbătă, la Sibiu, a spus că este sigur că Ministerul Apărării face tot, dar nu cunoaşte bine situaţia şi trebuie să ceară informaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici