Slujbă pentru soldaţii căzuţi şi victimele războiului din Ucraina, oficiată la Bucureşti

La împlinirea unui an de la începutul invaziei trupelor ruseşti în Ucraina, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, va oficia o slujbă pentru soldaţii căzuţi şi victimele războiului din Ucraina, la Biserica Sfânta Maria a Harurilor – Bărăţia.

177 afișări
Imaginea articolului Slujbă pentru soldaţii căzuţi şi victimele războiului din Ucraina, oficiată la Bucureşti

Biserica „Sfânta Maria a Harurilor” - Bărăţia, Facebook

La iniţiativa Centrului Caritas al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, la împlinirea unui an de la începutul invaziei trupelor ruseşti în Ucraina, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, va prezida un Recviem pentru soldaţii căzuţi şi victimele războiului din Ucraina, vineri, 24 februarie 2023, la ora 11.00, la Biserica Sfânta Maria a Harurilor – Bărăţia (Bvd. I. C. Brătianu 27).

„Se vor face rugăciuni pentru pace în Ucraina, pentru familiile care suferă, pentru persoanele care au fost constrânse să ia calea exilului şi pentru pace în lume. Va fi prezent şi un preot ucrainean ortodox, care va oficia slujba parastasului pentru soldaţii căzuţi şi victimele războiului. La celebrare vor participa E.S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova; ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit; PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucureşti; vor fi prezenţi doamna Anna Honcharova, Secretar afaceri economice, Ambasada Ucrainei în România; E.S domnul Victor Chirilă, Ambasador al Republicii Moldova în România; doamna Adelheid Folie, Ambasador al Austriei în România; domnul José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, Ambasador al Spaniei în România; domnul Mihnea Claudiu Drumea, Consilier de Stat din partea Guvernului României şi domnul Iulian Fota, Secretar de stat din partea MAE. Vor asista persoane refugiate din Ucraina, sprijinite de Caritas Bucureşti”, transmite Arhiepiscopia.

Caritas Bucureşti oferă mai multe servicii în favoarea refugiaţilor din Ucraina: cazare, vouchere de cumpărături, consiliere juridică, socială şi psihologică, cursuri de limba română, cursuri remediale de limba ucraineană, limba engleză şi matematică pentru copiii din clasele I-XI, centru de zi pentru preşcolari, sprijin în găsirea unui loc de muncă, sprijin material constând în alimente şi produse de igienă.

Din martie 2022 şi până în prezent au beneficiat de sprijinul Caritas Bucureşti peste 13.000 de persoane, iar în prezent Caritas Bucureşti susţine lunar aproximativ 6.000 de refugiaţi, în special femei şi copii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici