Smart parenting, tehnica prin care înveţi cum să-ţi creşti copilul corect

  • Ana este consultant în comunicare cu 20 de ani de experienţă şi blogger în Parenting.
  • Îi ajută pe oameni să îşi modeleze viaţa după ce devin părinţi.
  • Maria, fata ei cea mare, are 10 ani şi deja a scris prima ei carte.
  • Printre pasiunile Juliei se numără desenul şi nu lasă creionul din mână nici la joacă.
387 afișări
Imaginea articolului Smart parenting, tehnica prin care înveţi cum să-ţi creşti copilul corect

Cum să te porţi cu cei mici

Ana Nicolaescu este blogger în parenting şi mamă full-time. De când a fost nevoită să rămână acasă cu Măriuca, primul ei copil, a renunţat la jurnalism şi a înfiinţat un blog de parenting.

Ca un prim sfat pentru părinţi, ea le spune că nu ar trebui să pună presiune pe copii şi să nu încerce să se împlinească prin ei. 
 
ANA NICOLAESCU, blogger în parenting:
”Ne creştem copiii întâi crescându-ne pe noi şi înţelegându-ne pe noi. Ne creştem copiii uitându-ne foarte atent la ce ne triggereşte din comportamentul lor, pentru că ei sunt o oglină pentru ce avem noi nerezolvat  şi mulţumindu-le că ne dau această oportunitate şi ne creştem copiii cumva cu multă curiozitate şi înţelegând ca fiecare are drumul lui”.
 
Ana este şi fondatoarea Parenting PR şi este specializată în comunicarea cu bloggeri, majoritatea părinţi. Dar nu la asta se rezumă succesul ei, ci la cele două fetiţe, Maria, de 10 ani, şi Julia, de 7 ani. Implicarea activă a Anei în creşterea lor deja se vede.
 
Maria este autoarea unei cărţi pentru copii, Lucia în căutarea Luminii Fermecate. Lucia e o fetiţa de 3 ani care nu ştia la ce e ea buna şi ea, într-o zi, s-a dus in camera ei şi s-a gândit: oare ce lumină am eu? 
 
MARIA, copil:
”Când eram eu mică, unii colegi, nu ştiu, ziceau că nu pot unele chestii. Eu am vrut să le demonstrez şi lor şi mie că pot mai mult decât credeau. În carte sunt nişte chestii care te ajuta să îţi descoperi lumina interioară”.
 
Nici Julia nu se lasă mai prejos. Are multe pasiuni, dar desenul este preferatul ei. Iţi spune că e perfecţionistă şi nu-i place să greşească. 
 
JULIA:
”Îmi place sa desenez. Pur şi simplu, când eram mică desemnam mult şi a început să fie o pasiune”.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici