SMURD Bucureşti şi Iaşi au comemorat colegii decedaţi în accidentul aviatic din 2006

SMURD Bucureşti şi Iaşi au comemorat, luni, colegii decedaţi în accidentul aviatic din 2006, în Capitală fiind aruncate dintr-un elicopter garoafe roşii peste mormintele piloţilor Valentin Stănescu şi Augustin Toma, care şi-au pierdut viaţa alături de medicul Liliana Puiu şi asistenta Mioara Haută.

742 afișări
Imaginea articolului SMURD Bucureşti şi Iaşi au comemorat colegii decedaţi în accidentul aviatic din 2006

SMURD Bucureşti şi Iaşi au comemorat colegii decedaţi în accidentul aviatic din 2006 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

În urmă cu şase ani, pe 9 ianuarie, doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Haută, pilotul Valentin Stănescu şi copilotul Augustin Toma şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul care transporta echipajul SMURD s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaşi.

Zeci de medici, asistenţi, pompieri şi piloţi ai echipajelor ISU-SMURD Bucureşti au participat la ceremonia dedicată colegilor care în 2006 şi-au pierdut viaţa în misiune.

"Este al şaselea an când ne adunăm să ne comemorăm colegii. Este un moment extrem de trist. Sperăm să nu se mai reprete. În ultimul deceniu, două echipaje şi-au pierdut vaiţa în misiune", a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, prezent la ceremonie.

Întrebat dacă echipajele care pleacă în misiuni de salvare aviatice ştiu care sunt riscurile la care se expun, Raed Arafat a răspuns afirmativ.

"Dacă pentru echipajele de pe ambulanţele SMURD există obligaţia de a participa la orice misiune indiferent de risc, cei care fac parte din echipajele de pe elicopere sunt voluntari. Elicopterele reprezintă singurul loc unde munca este voluntară, adică echipajele pleacă în misiune pentru că vor, nu sunt obligate niciodată", a mai spus Raed Arafat.

La rândul lui, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, le-a spus rezidenţilor prezenţi la ceremonie că, pe lângă bucuriile şi satisfacţiile pe care ţi le aduc munca într-o astfel de echipă, există şi "suferinţă".

"SMURD înseamnă, pe lângă bucurii şi satisfacţii, şi suferinţă. Este cazul acestor colegi. În Bucureşti, comemorăm piloţii morţi în accidentul din 2006, la Iaşi, pe medicul şi asistenta medicală", a mai spus Opriţa.

La finalul ceremoniei, care a avut loc în cimitirul Ghencea Militar, un elicoper SMURD Bucureşti a survolat mormointele piloţilor Valentin Stănescu şi Augustin Toma, apoi de la înălţime au fost aruncate garoafe roşii.

La ceremonie au participat şi generalul de brigadă Dorel Grădinaru, şeful Inspectoratului General de Aviaţie, şi colonel Lucian Ionel Crăciun, adjunct la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici