Şoareci morţi şi materii prime expirate. ANPC, control la produsele româneşti din magazinele mari

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a început o campanie de verificare a produselor vândute sub branduri proprii, româneşti, ale marilor lanţuri de magazine. La Galaţi a găsit şoareci morţi şi materii prime expirate.

798 afișări
Imaginea articolului Şoareci morţi şi materii prime expirate. ANPC, control la produsele româneşti din magazinele mari

Şoareci morţi şi materii prime expirate. ANPC, control la produsele româneşti din magazinele mari

În prima etapă, echipele de control au verificat produse comercializate de Lidl, informează ANPC.

La producătorul unor produse de patiserie din Galaţi, inspectorii ANPC au găsit o serie de nereguli grave:

- spaţii neigienizate, în care s-a semnalat prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen

- agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare

- materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare

- practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).

ANPC a dat două amenzi de 15.000 lei, un avertisment, a oprit temporar serviciile în secţia de producţie patiserie şi a propus încetarea practicii comerciale incorecte, precum şi închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici