Şoferii din Republica Moldova prinşi beţi la volan, reeducaţi la morgă. Aceştia trebuie să participe la autopsii şi să spele cadavrele

Autorităţile din Rep. Moldova au început reeducarea şoferilor prinşi băuţi la volan prin ore petrecute la morgă, scrie Publika.md. La acestea ore se adaugă şi o perioadă de timp petrecută în spitale, alături de victimele accidentelor rutiere.

4960 afișări
Imaginea articolului Şoferii din Republica Moldova prinşi beţi la volan, reeducaţi la morgă. Aceştia trebuie să participe la autopsii şi să spele cadavrele

Şoferii din Republica Moldova prinşi beţi la volan, reeducaţi la morgă. Aceştia trebuie să participe la autopsii şi să spele cadavrele

Şoferii prinşi băuţi au participat la procesul de autopsie şi au spălat cadavrele, dar şi locurile de păstrare a acestora, notează publika.md.

Programul de reeducare durează trei luni, timp în care participanţii vor mai merge şi în spitale pentru a acorda asistenţă victimelor accidentelor rutiere.

Vizita la morgă a bărbaţilor, al căror permis de conducere a fost suspendat, a durat aproximativ cinci ore. "Va fi un impact psihologic foarte mare pentru că nu toţi rezistă. Numai mirosul şi vederea cadavrului şi deja este impact psihologic asupra persoanei", a precizat Valeriu Savciuc, directorul Centrului de Medicină Legală, potrivit sursei citate.

Programul durează până la trei luni şi costă patru mii de lei, suma achitată de şoferi. În prezent, 24 de persoane participă la program.

Noul model de reabilitare a şoferilor prinşi băuţi la volan este parte a pachetului de legi anti-alcool, aprobat în 2018 de Guvernul de la Chişinău.

Potrivit legii, cei care urcă la volan în stare de ebrietate, rămân fără permis de conducere până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti.

În cazul în care instanţa suspendă carnetul, aceştia îşi pot recupera permisul numai după ce trec programul. Cei cărora li se anulează permisul, pe lângă program, mai trebuie să susţină din nou şi examenele auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici