Şoferii nu vor fi amendaţi pentru lipsa rovinietelor, până la 31 iulie

Ministerul Transporturilor (MT) va suspenda, în perioada 21-31 iulie, aplicarea amenzilor în cazul şoferilor depistaţi fără roviniete, ca urmare a introducerii unor noi modele, operaţiune din cauza căreia pot exista puncte de distribuţie fără stocuri de roviniete.

27 afișări
Imaginea articolului Şoferii nu vor fi amendaţi pentru lipsa rovinietelor, până la 31 iulie

Şoferii nu vor fi amendaţi pentru lipsa rovinietelor, până la 31 iulie (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere introducerea noilor modele de roviniete, precum şi faptul că rovinietele - ecuson şi rovinietele matcă - cupon nu pot fi eliberate simultan de punctele de lucru ale aceluiaşi distribuitor din cauza aplicaţiilor informatice diferite utilizate la eliberarea acestora, pot exista puncte de distribuţie care nu vor dispune de stocuri de roviniete. Din cauza acestor modificări (...), MT a luat decizia să suspende aplicarea amenzilor contravenţionale utilizatorilor depistaţi fără rovinietă valabilă în perioada 21.07.2008 – 31.07.2008", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Firma Eltronis a început să livreze Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), săptămâna trecută, prima tranşă de 200.000 de roviniete matcă-cupon cu valabilitate de o zi, o săptămână şi o lună, care vor fi distribuite către toţi furnizorii, mai puţin Poşta Română. Pentru utilizatorii care doresc achitarea tarifului pentru o perioadă de 12 luni, rovinietele - ecuson vor fi disponibile în continuare la oficiile poştale până la data la care vor fi repartizate şi rovinietele matcă-cupon cu valabilitate de un an.

Eltronis a semnat la 3 iulie un contract cadru cu CNADNR care vizează furnizarea de roviniete matcă-cupon pentru o perioadă de doi ani şi contractul subsecvent pentru anul 2008. Valoarea estimativă a contractului este de 2,5 milioane de euro, fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici