Şoferul ambulanţei care s-a răsturnat în Braşov a fost concediat. Bărbatul era în pragul COMEI alcoolice

Şoferul ambulanţei care s-a răsturnat în Braşov, două persoane fiind rănite, era în pragul comei alcoolice. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov a decis concedierea şoferului.

892 afișări
Imaginea articolului Şoferul ambulanţei care s-a răsturnat în Braşov a fost concediat. Bărbatul era în pragul COMEI alcoolice

Şoferul ambulanţei care s-a răsturnat în Braşov a fost concediat, Bărbatul era aproape de coma alcoolică

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov, David Zsigmond Levente, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şoferul ambulanţei a fost concediat în urma accidentului produs marţi seara pe DN1, între Şercaia şi Mândra.

”S-a luat decizia încetării contractului individual de muncă, începând de miercuri. Se întorceau de la un caz, cu pacient în maşină, a pierdut controlul autosanitarei. A rezultat vătămarea corporală a asistentei medicale şi leziuni mai minore în cazul pacientului, iar rezultatul etilotestului a fost de 0,97 miligrame per litru alcool în aerul expirat. Se desfăşoară şi o anchetă penală. La nivelul Serviciului de Ambulanţă se face cercetarea accidentului de muncă, noi momentan încă nu am primit rezultatul analizelor. Alte abateri nu a mai avut”, a spus David Zsigmond Levente.

Potrivit unor surse, şoferul a avut, după prima probă de sânge, o alcoolemie mai mare de 2,5 la mie.

În urma audierilor, procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş a dispus reţinerea şoferului pentru 24 de ore.

”S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Şoferul ambulantei a fost reţinut pentru 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Braşov”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Maria Ivan.

Miercuri, ambulanţierul va fi dus în faţa unei instanţe, magistraţii urmând să decidă dacă se impune arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Ambulanţa care transporta un pacient a lovit un parapet, pe DN1, între Şercaia şi Mândra, în judeţul Braşov, după care a ajuns în şanţ. Accidentul s-a soldat cu rănirea asistentei şi a pacientului din autospecială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici